A címvédő a vendég

2018.10.16. 19:40

A Sopron a ZTE NKK szerdai ellenfele a bajnokságban

Első idegenbeli bajnoki győzelmének örülhetett szombaton a ZTE NKK, ma este pedig máris itt a folytatás: 17 órai kezdettel a címvédő Sopron vendégeskedik a Zalakerámia Sportcsarnokban.

Jóna István

Az egerszegi Ndiba (fehérben, 8-as) küzd a ceglédi ellenfelekkel Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A bravúrt (63-65) a zalai lányok a nyáron csak erősödött Győr ellen hajtották végre. Az egerszegi vezetőedző, Gáspár Dávid együttese az első perctől kezdve nagyot küzdött azon a találkozón.

– Nagyon örülünk ennek a sikernek, mert Győrben nem könnyű nyerni, de egyik ellenfelünknél sem lesz az az idén – fogalmazott Gáspár Dávid. – Próbálunk belőle építkezni és önbizalmat meríteni a későbbiekre, mert nagyon komoly összecsapások előtt állunk. Egyfajta bizonyosság is ez a siker, hogy azok az elvek, amiket ezen a mérkőzésen követtünk, és az a felfogás, amiben játszottak a játékosok, működőképes lehet. Ilyen az agresszivitás, a keménység, az hogy vissza kell futni és meg kell állítani a gyors indításokat, valamint meg kell csinálni a kizárásokat. Csupa olyan alapdolog, amit hajlamosak vagyunk elfelejteni. Minden egyéb taktikai utasítás csak ezután jön. Az volt jó, hogy ezekben ezúttal nagyon keveset hibáztunk.

Az egerszegi Ndiba (fehérben, 8-as) küzd a ceglédi ellenfelekkel Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A ZTE NKK harcosságát jelzi, hogy a Győr a harmadik negyedben nagyot rohanva hétpontos hátrányból négypontos előnyt kovácsolt, ám a zalai lányok nem zuhantak össze, hanem a záró negyedben már 10 ponttal is vezettek.

A szerdai folytatás pedig ugyancsak nehéz találkozónak ígérkezik.

– Láttam fejlődést a győri mérkőzésen támadásban, de még mindig sokkal több kiaknázatlan lehetőség van – folytatta a tréner. – Ehhez idő kell, miközben a keretünk még mindig nem teljes. A célunk szerdára sem változik: a maximumot akarjuk adni. Egy olyan csapat ellen, amelyben WNBA all star játékos mellett szerb és magyar válogatott, illetve Euroliga-tapasztalattal rendelkező kosarasok vannak. A tökéletes játék is kevés lehet, de mindent megteszünk.

Hazai oldalon a bokasérülésből lábadozó Pusztai Petra még biztosan nem lép pályára ezen az estén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában