Végül dupla ob-ezüst

2018.09.18. 20:00

A Hévíz SK íjászaira vár még egy nemzetközi viadal

A hétvégén rendezték meg Tápiószentmártonban az idei pályaíjász országos bajnokságot, melyre 121 versenyző verekedte be magát. A megmérettetésen ugyanis kizárólag azok vehettek részt, akik a kvalifikációs versenyek során meglőtték a kiírt ponthatárt. A Hévíz SK három versenyzővel képviseltette magát.

Kerkai Attila

Az országos döntőn szerepelt fürdővárosi csapat (jobbról): Dancsák Dénes, majd a két érmes, Bencsik Márk és Szüts Mátyás, illetve Bencsik Péter edző Fotó: HévíZ SK

A három fiatal hévízi olimpiai íjásznak, Szüts Mátyásnak, Dancsák Dénesnek és Bencsik Márknak sikerült a ponthatárt teljesítenie, így ott lehettek Tápiószentmártonban. A rangsoroló fordulókban az olimpiai kadett korosztályban Bencsik Márk 597 körrel harmadik, Dancsák Dénes 593-mal negyedik helyen végzett. Szüts Mátyás az olimpiai ifjúsági korosztályban 630 ponttal másodikként rangsorolt.

A verseny második fordulójában a kieséses, szettes szakaszokban Dancsák a pénzügyőrös Zsoltai Árpádtól kapott ki, így ötödikként végzett. Bencsik első ellenfele a szegedi Paplogó Marcell volt, őt 6-0-val búcsúztatta a zalai íjász.

Az országos döntőn szerepelt fürdővárosi csapat (jobbról): Dancsák Dénes, majd a két érmes, Bencsik Márk és Szüts Mátyás, illetve Bencsik Péter edző Fotó: HévíZ SK

A második ellenfele a szintén szegedi Olasz Dániel volt, akivel szemben szintén nyert. Ezzel az aranydöntőt vívta a debreceni Majoros Dániellel, akivel szemben alulmaradt, így ezüstérmet szerzett korosztályában az országos bajnokságon. Szüts az első fordulóját magyaróvári Bujáki Bálint ellen vívta, és 6-0-s eredménnyel továbbjutott. Az aranydöntőt a budapesti, szintén válogatott Balogh Mátyással lőtte, ám a hévízi fiú ebben a párharcban alulmaradt, így szintén ezüstérmes lett.

– Az országos bajnokság dupla ezüstérme méltó befejezése a szezonnak. Sok jó eredmény, dobogós helyezés mellett kiemelkedett a két Európa-bajnoki ezüstérem, amit versenyzőink az idén megszereztek. Az utolsó versenyünk az osztrák Central European Cup döntője lesz, ezzel a nemzetközi szezont is zárjuk – összegezett a Hévíz SK fiataljainak edzője, Bencsik Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában