Halasztott mérkőzés

2018.04.24. 18:54

A Cegléd vendége lesz szerdán a ZTE FC

A labdarúgó NB II-ben szerdán pótolják a 25. forduló mérkőzéseit, amit korábban halasztottak el. A ZTE FC együttese 17 órától Albertirsán a Cegléd vendége.

Kerkai Attila

Kicsivel több mint egy éve vendégeskedett utoljára a ZTE FC Albertirsán, ami a Cegléd ideiglenes otthona, s most is itt rendezik a találkozót. Képünkön Paudits tartja meg a labdát Fotó: Szekeres Péter/Zalai Hírlap

Egészen pontosan, a még márciusra kiírt 25. fordulóból két találkozót meg tudtak rendezni, a többi viszont akkor elmaradt a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt. S akkor még ki gondolta volna, hogy néhány hét múlva a ZTE FC immár kimondva is a kiesés elleni harcban lesz érdekelt. Az egerszegiek helyzete ismert, jelenleg a 18. helyen állnak 31 ponttal, míg szerdai ellenfelük, a Cegléd a 11. helyezett 39 ponttal.

Kicsivel több mint egy éve vendégeskedett utoljára a ZTE FC Albertirsán, ami a Cegléd ideiglenes otthona, s most is itt rendezik a találkozót. Képünkön Paudits tartja meg a labdát Fotó: Szekeres Péter/Zalai Hírlap

A ZTE FC vasárnap Nyíregyházán szerzett pontot (0-0), ami alapvetően még jó eredmény is lehetne idegenben, csak nem most, amikor Artner Tamás csapata élet-halál harcot vív. A szakvezető nem is készül könnyű mérkőzésre, s mint mondta, a hátralévő 8 fordulóban – kivételként említve az MTK elleni mérkőzésüket – gyakorlatilag szinte mindegyiken kötelező lenne pontot vagy pontokat szerezniük. Merthogy, „letudták” az élcsapatokkal való találkozásokat (kivéve ugye, az MTK-t).

- Azért a Cegléd együttese sem könnyű eset, mert egy nagyon masszív csapatról van szó – jegyezte meg a soron következő ellenfélről Artner Tamás. – Elsősorban a védekezésére épít, s roppant kellemetlen ellenfél tud lenni. Azt mondom, hogy elsődlegesen pontot kellene hoznunk, de persze nem mondhatunk le mind a háromról sem.

A csapatba visszatérhet a legutóbbi találkozón sárga lapos eltiltását töltő Króner Martin. A Nyíregyházán második sárga után kiállított Devecseri Szilárd egy meccsen pihen, így ő hiányozni fog, ahogy Vernes Richárd is, aki öt sárga lapja miatt nem léphet pályára.

A 25. forduló találkozói. Szerda, 17.00: Csákvár-Kisvárda, Cegléd-ZTE FC, Vác FC-Mosonmagyaróvár, Szolnok-Sopron, Budaörs-Szeged 2011, Dorog-Soroksár. 19.00: Gyirmót-Siófok, Nyíregyháza-Kazincbarcika. Már lejátszották: Budafok-MTK Budapest 2-3, Békéscsaba-ETO FC Győr 1-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában