Hasznos volt a torna

2018.09.17. 19:00

A 49. Göcsej Kupa után, újabb mérkőzések előtt

Ahogy beszámoltunk róla, a férfiaknál a Zalakerámia-ZTE KK második lett, a nők mezőnyében pedig a ZTE NKK a negyedik helyen végzett a Forest Hungary 49. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupán. Mindkét csapat szakvezetője úgy értékelt, hogy hasznos volt valamennyi mérkőzésük.

Kerkai Attila

Gáspár-Szalay Virág (fehérben) a Krasnoyarks elleni mérkőzésen

Vasárnap a Zalakerámia-ZTE KK a tornagyőzelemért játszhatott, hiszen korábban mindkét ellenfelét (Graz, Körmend) verte, azonban a szlovák bajnok BK Levicki Patrioti legyőzte a zalaiakat, és ezzel megnyerte a Göcsej Kupát. Ennyire viszont mégsem volt „egyszerű” ez a mérkőzés, hiszen Bencze Tamás az utolsó mérkőzésen nem szerepeltette az együttes addigi legjobbját, Dustin Ware-t, és Bernard Thompson is csak a második félidőben lépett pályára.

Agafonov (ZTE KK, fehérben) a torna legjobb centere Fotók: Pezzetta

A kérdés adja magát: miért?

– Természetesen szerettük volna megnyerni a szlovákok elleni mérkőzést is, ám Ware-t nem tudtam szerepeltetni: a válla sérült meg előzőleg, Thompsonnak a bokája fájt, ezért csak a második félidőben küldtem fel, éppen ezért, hogy esélyünk legyen a sikerre – mondta Bencze Tamás, amikor erről kérdeztük. – Nagy hátrány után visszajöttünk a meccsbe, de végül nem sikerült nyerni. Viszont nem lehetünk elégedetlenek a torna után. Ez egy felkészülési viadal volt, ami jól szolgálta a mi készülődésünket is, és nem volt a mezőnyben gyenge csapat. Sok munka vár még ránk, de a csapat megmutatta, van benne potenciál. Különösen igaz ez a Körmend elleni mérkőzésre. Az volt az a meccs, amit meg akartunk nyerni, ráadásul jó játékkal.

Gáspár-Szalay Virág (fehérben) a Krasnoyarks elleni mérkőzésen

A ZTE KK pénteken és szombaton a kaposvári rendezésű Orosz László Emléktornán vesz részt. A ZTE NKK női együttese nyeretlenül zárt, ami adhatna okot az elkeseredésre is, de ilyet nem hallottunk a csapat részéről.

Maga Gáspár Dávid vezetőedző is így értékelt: – Ha nem csak az eredményeket vesszük figyelembe, akkor egészen más a színezete a szereplésünknek – mondta Gáspár Dávid. – Topcsapatokkal játszottunk, Euroliga-résztvevőkkel, és ezeknek az együtteseknek megfelelő riválisai voltunk. A Szekszárd ellen szerintem győzelmi esélyeink voltak, de a Győr ellen is mutattunk egy nagyon jó félidőt. Az orosz Krasnoyarks ellen viszont teljesen elkészültünk az erőnkkel, Hegedüs-Őri és Pusztai is megsérült, és Parker is csak amiatt játszott a tornán, mert játékra jelentkezett, de tudtuk, hogy nem tölt a pályán sok időt. Az eredmény most másodlagosnak számított, de sokat tanultunk, és ez a fontos. A ZTE NKK szombaton Celjébe utazik, ahol felkészülési meccset vív az ottani együttessel, majd jövő szerdán idehaza a horvát Podgoricát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában