Női futsal

2017.10.23. 11:36

A Szekszárd megérdemelten vitte el a három pontot a Göcsej otthonából

A női futsal első osztályban már a hatodik fordulót rendezték, de a Göcsej SK csak most játszott először hazai pályán.

Jóna István

Fotó: Jóna István

Két ellentétes félidőt produkáltak a hazaiak, amiből az első volt az erősebb. A vendégek magabiztos játékkal folytatták jó sorozatukat a bajnokságban.

Göcsej SK – Agenta Girls Szekszárd FC 1-4 (1-2)

Női Futsal NB I, Zalaegerszeg, 50 néző

Jv: Vincze Gábor (Egyed, Mózsa)

Gcösej SK: Kiss, Megyeri, Orbán, Marsai, Szegedi, csere: Nagy, Czeglédi, edző: Tánczos Tibor

Szekszárd: Hargas, Ganzer, Fábián, Buchmüller, Horváth, csere: Megyes, Beke, edző: Micskó Márk

Gólszerzők: Megyeri, ill. Bekő, Buchmüller, Ganzer (2)

A találkozó elején a vendégek voltak aktívabbak, az első helyzet mégis a Göcsej előtt adódott, de Marsai lövését könnyen hárította Hargas. A 3. percben egy pontos támadás végén Fábián találta el a hazai kapufát. A 6. percben egy labdaszerzésből indult a vendég kontra és a pontos átadást kapó Beke nem hibázott és vezetést szerzett a Szekszárdnak (0-1).

Fotós: Jóna István

Próbálta felpörgetni a játékot a Göcsej és egyre többször kerültek helyzetbe a zalai lányok. A félidő felénél pontrúgáshoz jutott a hazai csapat a vendég térfélről. A labda mögé Marsai állt és lövés helyett Megyerihez passzolt, aki egy csel után ballal kapura lőtt és Hargas kapus lábáról a bal sarokba csorgott a labda, így egyenlített a Göcsej (1-1).

A félidő további részében rengeteg helyezkedési hibát és pontatlan átadást láthattunk mindkét oldalon, de a helyzetek terén a hazaiak jártak előrébb. A gólt mégis a vendégek szerezték a 20. percben, amikor Buchmüller kapott remek indítást a bal szélen és Kiss mellet a rövidbe lőtte a játékszert (1-2).

A szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, a zalaiak nehezen tudtak kijönni a kapujuk elől. A Szekszárd szervezetten játszott és rengeteg helyzetet dolgozott ki. A Göcsej szinte csak védekezett, ha mégis kiszabadult a szorításból egy-egy átlövéssel veszélyeztetet Megyeri, vagy Marsai. Ahogy telt az idő, úgy fáradtak a hazaiak és a 32. percben Ganzer szerzett újabb vendégtalálatot. Egy perc sem telt és egy buta szabálytalanság után a hazai kapu elől végezhetett el pontrúgást a vendégcsapat. A mérkőzés legjobbja Ganzer nem sokat vacakolt és a léc alá bombázta a játékszert (1-4).

Fotós: Jóna István

A hátralévő időben visszavett a lendületből a Szekszárd, amit a hazaiak próbáltak kihasználni, de erejükből csak egy-két helyzetre tellett. A Szekszárd megérdemelten vitte el a három pontot a Göcsej otthonából, akik továbbra is nehéz helyzetben vannak, mivel öt forduló alatt egy pontot sem gyűjtöttek.

Tánczos Tibor:- Ma is megvoltak a lehetőségeink, de nem sikerült élnünk velük. Aki ma itt voltak mindet kiadtak magukból, ami ennyire volt elég. Sokan sérülten vállalták a játékot, többen a mérkőzés napján mondták le a szereplést.

Kijelenthetjük, hogy hazai pályán is idegenben voltunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában