Ami biztos, hogy lehet már velük is számolni

2024.06.16. 18:06

Kurucz Levente örül az Eb-bronznak: keményen megdolgoztak érte

Immár idehaza piheni ki az elmúlt hetek fáradalmait Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub friss felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes kajakosa. Kemény hetek vannak mögötte, de nagyon bízik benne, hogy nem a pihenés időszaka köszönt rá, ám erről többet egyelőre nem mondhat...

Kerkai Attila

Kurucz Levente (balról) és Opavszky Márk éremmel a nyakukban: megdolgoztak érte Fotó: MTI

Szerdától vasárnapig tartott a a Szegeden rendezett  idei kajak-kenu Európa-bajnokság, amin a magyra válogatott  10 arany-, 6 ezüst-, és 4 bronzérmet szerzett. Az érmesek sorában pedig immár ott van egy kanizsai versenyző, Kurucz Levente  neve is, aki  Opavszky Márkkal (MTK) kajak kettes 200 méteren szerzett bronzérmet  pénteken, amikről már mi is beszámoltunk. Kurucz Levente  szombaton  K-1 200 méter egyesben is bejutott a döntőbe, ahol végül a 8. helyen végzett. 

A 21 éves kanizsai kajakos  vasárnap már odahaza, Nagykanizsán pihent és érthetően elégedett volt teljesítményével. A megszerezett bronzérem ugyanis visszaigazolása volt annak a kemény munkának, amit tavaly ősztől elvégzett Opavszky  Márkkal.  Életük első felnőtt érmét szerezték meg valamely világversenyen, és a szakma is elismerően nyilatkozott erről.  Ám, hogy ő miként vélekedik  saját teljesítményéről, ezt kérdeztük Kurucz Leventétől. 

KURUCZ Levente; OPAVSZKY Márk
Útban a bronzérem felé, elöl Kurucz Levente, mögötte párostársa, Opavszky Márk Fotó: MTI  

- Nagyon nagy dolognak tartom a megszerzett bronzérmet, s amikor beértünk a célba, én tudtam, hogy dobogósok vagyunk, csak az volt a kérdés bennem, hogy ezüst-. vagy bronzérmesek lettünk-e - válaszolta a fiatal kajakos. - Péntekre már  jobb erőben voltam. Kedden megbetegedtem, antibiotikumot szedtem, hogy egyáltalán el tudjunk  indulni az Eb-n. Az előfutamok során nagyon érződött, hogy nem vagyok teljesen egészséges, de pénteken már jobban ment és szerencsére a középdöntőből simán továbbmentünk a fináléba. Ugyanígy, az egyesben megszerzett  nyolcadik helyezéssel is elégedett vagyok,  pont az előzmények miatt. Aminek örültem, hogy megelőztem  a korosztályunk favoritját, a portugál srácot. 

No igen, hiszen Kurucz Levente is  még az U23-as korosztály tagja,  tehát még ebben is bizonyíthat. Viszont az, hogy 200 méteren indultak az Eb-n azok után, hogy egész évben 500 méterre készültek,  szóval, az átállásra sem volt sok idejük... A május eleje óta tartó válogatókon  kétszer a legjobbak lettek, benne  a szintén Szegeden rendezett  világkupa negyedik helyezéssel, aztán ádáz csata zajlott   köztük és a Nádas Bence, Tótka Sándor párossal,  és csak "szétlövésben"  maradtak alul velük szemben, így az eldőlt, hogy Nádasék indulnak az olimpiai számban, K-2 500 méteren  Párizsban. 

-  Nekünk hirtelen jött, hogy  kétszáz méteren indulunk az Európa-bajnokságon, gyakorlatilag végig ötszáz méterre készültünk. Azt gondolom, hogy megoldottuk Márkkal ezt is, így örülünk, hogy jól szerepeltünk, éremmel zártuk az Eb-t, most ez a legfontosabb  -  mondta Kurucz Levente. 

Arról, hogy az Eb után mi következik számukra, Kurucz Levente evvel kapcsolatban annyit mondott, egyelőre ő csak a saját eredményükről tud és szeretne nyilatkozni. Párizsba hat férfi  kajakos kvótát szereztek a mieink, vannak biztos indulók, de csapatot  még nem hirdetett a szövetségi kapitány. Ami biztos, hogy a fiatal Kurucz, Opavszky páros az idén eredményeivel bizonyította, hogy egy feltörekvő és jó párost alkotnak. 

 És lehet már velük  is számolni.  

 

 

  

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában