Hatodik hely a női asztalitenisz élvonalban

2024.06.12. 16:00

A Kanizsa Sörgyár SE-nél büszkék arra is, hogy nem kellett visszalépniük a bajnokságtól

A hatodik helyet szerezte meg a női asztalitenisz Extraligában a Kanizsa Sörgyár SE első csapata. Az élvonalban a felsőházi tagság remek eredmény a dél-zalaiak számára.

Varga Andor

Radmilla Tominjak, Végh Zsuzsanna és Orbán Flóra a BVSC termében lezajlott záró fordulón

Fotó: Jakabfi Imre

A hazai női asztalitenisz első osztály 12 tagú mezőnye a tavaszra két részre oszlott. A felsőház hat csapata a négyes döntőbe kerülésért küzdött és a hattagú mezőnyben, a fővárosi BVSC termében ott volt a Kanizsa Sörgyár SE is. Mely a tisztes helytállás reményével indult útnak: az együttes legeredményesebb tagja, Vejnovic tavaszra kiesett, miközben Orbán Flóra figyelmét az érettségi osztotta meg.

Győri AC–Kanizsa Sörgyár SE I. 6:1

A zalai győztes: Tominjak.

A kanizsaiak csak két játékost (Tominjak, Kele Virág) tudtak bevetni, akik tisztességgel helytálltak a későbbi bronzérmes ellen.

KSSE–Budaörsi SC 1:6

Gy.: Tominjak.

A zalai összeállítás a későbbi bajnok ellen sem változott.

KSSE–Pingpongozz Velünk SE 1:6

Gy.: Végh.

Erre az egy meccsre a jelenlegi legerősebb összeállításában (Orbán, Tominjak, Végh) állt ki a Sörgyár, és ugyanez a hármas az alapszakaszban, óriási meglepetésre legyőzte a soltvadkertieket. A bravúr sajnos most elmaradt, az ellenfél nagyon készült a revansra.

KSSE–Kiskunmajsai AC 2:5

Gy.: Gvozdenovic (2).

Tominjak és Deák Regina mellett Gvozdenovic Katarina alkotta a zalai csapatot. Utóbbi nagyszerűen helytállt, Tominjak pedig kétszer is meccslabdáról vesztett 3:2-re – a zalaiak közel voltak a győzelemhez.

Erdért SE–KSSE 5:2

Gy.: Gvozdenovic, Deák.

A végül ezüstérmes fővárosiak ellen „jól néz ki” a két győzelem, de a teljességhez tartozik, hogy az ellenfél mindkettőn feladta a küzdelmet sérülés miatt.

– Titkon reménykedtünk két bravúrban, ezek sajnos elmaradtak, a megszerzett hatodik hely azonban így is nagy dolog – értékelt Jakabfi Imre, a kanizsaiak csapatvezetője. – Számunkra azonban még nagyobb siker, hogy egyáltalán végig tudtuk játszani a felsőházat és nem kellett visszalépnünk. Végh Zsuzsi és Gvozdenovic remekül helytállt az NB I-ből feljátszóként. Tominjak bravúrjai most elmaradtak, de ne feledjük: a felsőházi tagság neki köszönhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában