Vármegyei foci

2023.09.17. 19:11

A második félidőben döntötte el a rangadót a Csesztreg az I. osztályban

A hét végén a 6. fordulót rendezték a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában. Több gólgazdag mérkőzést játszottak a csapatok, két találkozó is 3–3-as döntetlennel ért véget, míg az Andráshida SC 4–3-ra nyert Szepetnek otthonában.

Zaol.hu

A csesztregi Kiss Bálint (zöldben) két gólt is szerzett a Semjénháza elleni rangadón

Fotó: Kósa Róbert

Hévíz–Lenti TE 3–3 (3–1)
Hévíz, 80 néző. Jv.: Lakics P.
Hévíz: Lucz – Kustán, Buza, Fábián, Nagy D., Nyári, Szindekovics, Sabján P. (Baki), Tóth I., Filó (Erdősi), Bontó. Edző: Damina László.
Lenti: Dervalics – Mentes, Pál, Péter (Sabján B.), Kiss K, Fábián, Ritlop (Könye Balla), Fentős (Horváth), Sasvári (Kovács), Csiszár, Nagy M. (Pálinkás). Edző: Szabó István.
A mérkőzés első percében vezetést szerzett a Hévíz Bontó góljával. A találat és a hazaiak letámadása megzavarta a vendégeket, és a 20. percre Bontó duplája már kétgólos különbséget jelentett. A Lenti a 38. percben egy védelmi megingást kihasználva Sasvári szemfüles góljával szépített, de Filó kiugrás utáni kapuba gurítása 3-1 es félidei eredményt hozott. Fordulás után meddő mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 66. perc nem várt fordulatot hozott: a vendégek egy perc alatt egyenlítettek a hévíziek hibáit kihasználva. Ez megzavarta a fürdővárosiakat, akik csak az utolsó percekben támadtak nagy erőkkel a három pont megszerzéséért, de minden helyzetüket elhibázták.
Gólszerzők: Bontó (2), Filó ill. Sasvári, Pál, Nagy M.
Jók: senki, ill. az egész csapat.
Kiállítva: Nyári (91., Hévíz), Buza (93., Hévíz).

Magnetic Andráshida TE–Flexibil-Top Zalakomár 3–3 (2–2)
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Baranyai R.
Andráshida TE: Czirjék – Farkas F., Berkovics, Darabos, Tóth D., Szabó P. (Igazi), Rohonczy (Kalamár), Luter (Gortka), Szabó M., Németh K., Benczik. Edző: Szabó II Zsolt.
Zalakomár: Vida – Takács Cs., Horváth K., Takács D. (Horváth L.), Vass (Tóth Z.), Horváth J., Madarász Z., Madarász F., Horváth T., Mészáros, Madarász Sz. Játékos-edző: Horváth Zsolt.
A vendégcsapat meglepően eredményes első öt percet produkált, hiszen ez idő alatt kétgólos előnyre tett szert. Előbb Vass Alex lőtt védhetetlen nagy gólt a bal felső sarokba, majd Horváth János volt eredményes közelről. A hazai csapat a 15. perctől kezdve azonban átvette a játék irányítását. Még a félidő lefújása előtt Darabos értékesített egy jogosan megadott büntetőt, majd egy szép támadás végén Rohonczy egyenlített. A második félidőt úgy kezdte az Andráshida, mint az elsőt a Zalakomár: két perc játék után Berkovics talált be egy szépen kijátszott akció végén. A hazai csapat nem tudta növelni előnyét a mérkőzés legnagyobb helyzetéből sem, nem úgy Horváth János, aki ismét ziccerbe került és második találatával kiegyenlítette az állást. Mindent egybevetve igazságos döntetlen után a fiatal andráshidai együttes megszerezte első pontját az idei bajnoki küzdelmekben.
Gólszerzők: Darabos (11-esből), Rohonczy, Berkovics, ill. Horváth J. (2), Vass.
Jók: Szabó M., Rohonczy, Tóth D., ill. Horváth J., Vass, Horváth K.

Csesztreg–Semjénháza 3–0 (0–0)
Csesztreg, 150 néző. Jv.: Kondákor M.
Csesztreg: Gergő – Póczak (Lovrencsics), Szabó B., Biharvári, Horváth R., Őri Cs., Nagy N. (Szabó K.), Kiss Bá. (Fülöp), Őri M., Tóth B., Németh D. (Kiss Ba.). Edző: Tamás Tamás.
Semjénháza: Szakmeiszter – Novák (Szilágyi), Horváth P. (Horváth G.), Pál, Schuller, Szőke (Horváth Á.), Kovács Gy., Kapuvári, Bagó Bá., Kozári (Dobri), Bagó Be. Játékos-edző: Kovács György.
A mérkőzésen a hazai csapat lépett fel támadólag és éreztetni akarta, hogy „ki az úr a háznál”. A 2. percben Őri Martin szerezte meg a labdát a védőktől, és a kapust kicselezve gurított kapura, de a vendégjátékos menteni tudott a gólvonalról. A kipattanó labda ismét a hazai támadó elé került, akit csak szabálytalanul tudott szerelni a vendégek hálóőre. A megítélt büntetőt Nagy Norbert végezte el, de Szakmeiszter hárítani tudta. A Csesztreg továbbra is támadásban maradt és több helyzetet is kialakított. A félidő közepétől a vendégek vették át a játék irányítását, de a hazai csapat jól kontrollálta a mérkőzést. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk és férfias küzdelem alakult ki. A nézők igazi rangadót láthattak. A második félidő elején fokozták az iramot a hazaiak és fölénybe kerültek, ami a 62. percben érett góllá: formás hazai támadás végén Kiss Bálint jó egyéni alakítással szerezte meg a vezetést. Továbbra is lendületben maradt a Csesztreg, a vendégek csak pontrúgásból és nagy bedobásokból próbáltak veszélyesek lenni, de ezen a napon jól zárt a csesztregi védelem. A 72. percben ismét Kiss Bálint volt eredményes. Ezt követően már szétesett a Semjénháza játéka és sorra jöttek a hazai helyzetek. A „kegyelemdöfést” Kiss Balázs gólja jelentette és ezzel kialakult a 3-0-s végeredmény. Összességében sima hazai győzelem született a jól küzdő Semjénháza ellen.
Gólszerzők: Kiss Bá. (2), Kiss Ba.
Jók: az egész csapat, ill. Szakmeiszter, Schuller.
U19: Csesztreg–Semjénháza 1–6.

Technoroll Teskánd–Szalai-Edelholz Zalalövő 1–0 (0–0)
Teskánd, 70 néző. Jv.: Hegedüs M.
Teskánd: Kiss B. – Gyarmati, Boronyák (Szekeres), Szökrönyös, Gájer, Bakos, Németh N. (Bresztovszky), Major, Bedő, Baráth (Megyesi), Buzási. Edzők: Deák Ádám, Mándli Péter.
Zalalövő: Kovács D. – Csáki, Gyenese, Csik (Bakó), Őr, Mesics, Radics (Csonka), Cseresnyés, Járfás (Kellner), Földvári, Horváth D. (Agg). Edző: Ostrom János.
Helyenként durva játék mellett a Teskánd minimális különbséggel is megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A hazai csapat a győzelmet a súlyosan megsérült Szekeres Ferencnek és Baráth Martinnak ajánlja.
Gólszerző: Gájer.
Jók: Németh N., Bedő, ill. Csáki, Gyenese.
Kiállítva: Őr (89., Zalalövő).
U19: Teskánd–Zalalövő 7–1.

Szepetnek–Tarr Andráshida SC 3-4 (1-2)
Szepetnek, 70 néző. Jv.: Kubicsek M.
Szepetnek: Kalányos – Szabó Be., Rákhely, Fadgyas, Bános, Csavari (Bilák), Déri (Dömötör), Orsós R. (Millei), Nagy T., Pápai, Kolman. Edző: Németh István.
Andráshida SC: Paksy – Szabó Ba. (Zsuppán), Kiss B., László D. (Bakos), Pataky (Lukács B.), Czotter, Csiszár, Penczák, Cseke, Fülöp, Orbán (Sipos). Játékos-edző: László Dávid.
Középmezőnybeli csapatok fordulatos, változatos találkozóján a hazaiak úgy szereztek vezetést, hogy amellett akár több gól is lehetett volna még a nevük mellett, de az első félidő hajrájában egy kétperces rövidzárlat máris az ASC vezetését jelentette. Nem omlottak azonban össze a vendéglátók, hiszen kitartó munkával visszavették a vezetést, csak éppen a rúgott góljukra kapott gól játékba álltak bele, s onnan máris a hidaiaknál lehetett a lélektani előny. Ki is használták, hiszen a 80. percben már újra az Andráshida SC vezetett és hiába próbálkoztak minden erejüket bevetve a szepetnekiek, ezúttal pontot nem szereztek.
Gólszerzők: Nagy T., Fadgyas, Rákhely, illetve Czotter, Orbán, Kiss B., Fülöp (80. - 11-esből)
Jók: Rákhely, Pápai, ill. az egész csapat.

Kiskanizsai Sáskák–Kinizsi Gyenesdiás 2–3 (2–1)
Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Tóth A.
Kiskanizsa: Parragi – Petánovics, Fülöp (Heiszter), Dolmányos, Kiss J. (Herczeg), Rákhely, Turi, Kovács D., Ötvös, Füzesi, Mismás. Edző: Rácz Szabolcs.
Gyenesdiás: Für – Zsiga, Hegyi, Székács (Karancz), Szekér, Fellner (Rácz), Tarnóczai, Kiss P. (Kiglics), Bardon, Czafit, Orbán. Edző: Kocsis Norbert.
Már az 5. percben a hazai védő hibája után a vendégek jutottak előnyhöz, majd a hazai nyomás eredményeként a félidő közepe táján három perc alatt fordított a Kiskanizsa. Ezt követően számos helyzet alakult ki a Gyenesdiás kapuja előtt, így többgólos előny is születhetett volna. Fordulás után a vendégcsapat próbálkozott többet, igazi helyzet nélkül, míg a Kiskanizsa a kontrákra törekedett. Egy ilyen szituáció következménye lett a kiállítás, így tíz főre csökkent a gyenesi létszám. Az eset után két perccel a hazai védelem ügyetlenkedését kihasználva, szemfüles góllal egyenlítettek a vendégek. Már mindkét csapat belenyugodott a döntetlenbe, amikor a 92. percben a játékvezető egy erősen véleményezett eset után büntetőhöz juttatta a Gyenesdiást, ezzel eldöntve a három pont sorsát.
Gólszerzők: Petánovics, Rákhely, ill. Czafit (3, egyet 11-esből).
Jók: Petánovics, Rákhely, Füzesi, ill. Für, Székács, Tarnóczai, Czafit, Orbán.
Kiállítva: Zsiga (66., Gyenesdiás).
U19: Kiskanizsa–Gyenesdiás 1–4.

Zalaszentgrót–Deák-Gizmó Murakeresztúr 2–0 (1–0)
Zalaszentgrót, 350 néző. Jv.: Varga P.
Zalaszentgrót: Osbáth – Jóna, Baksa (Molnár Zs.), Doszpoth (Péhl K.), Horváth S. (Kovács-Braun), Kovács L. (Gulyás), Iberhart (Fábián), Kaprinai, Kovács P., Horváth D., Pődör. Edző: Bencze Péter.
Murakeresztúr: Molnár K. – Békefi, Czigány, Szalai (Gerencsér), Rodek (Dezső), Körösi, Büki, Márkovits, Orbán (Bekő), Gyuranecz, Szabó I. Edző: Visnovics László.
Az első félidőben nagy rohamokat indítottak a hazaiak, gyorsan előnyhöz is jutottak. Az első gól túlságosan is megnyugtatta a vendéglátókat, rengeteg kihagyott lehetőség jellemezte a félidő hátralévő részét. A második játékrész ugyanott folytatódott, kézben tartotta a fiatal szentgórti csapat a meccset, még egy remek támadás jellemezte a találkozót, majd szépen lepörgette az időt a hazai gárda, így teljesen megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot a Szentgrót.
Gólszerzők: Horváth S., Molnár Zs.
Jók: Kovács P., Kaprinai, Kovács L., Jóna, ill. –.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában