Sakk

2023.06.07. 17:03

Tartották a lépést még az olaszok is

Csaknem továbbra is „egyedül maradt” Pribelszky Bencea a fürdővárosban zajló 42. Zalakaros Kupa-Bárczay László Emlékversenyen, de a sakkban az idő nagy úr, így végül remizett az egyik esélyes Aczél Gergellyel.

Kerkai Attila

Ahogy korábbi híradásunkban jeleztük, három forduló után Pribelszky Bence (Edelényi VSE) állt egyedül az élen hibátlan mérleggel, ám a 4. körben a verseny egyik esélyesével, a kanizsai színekben versenyző Aczél Gergellyel csapott össze. A meglepetés pedig ott lógott a levegőben, ugyanis a nagymesteri címmel rendelkező Aczél döntetlent ajánlott, azonban ezt a jobban álló Pribelszky nem fogadta el. Végül mégis remivel ért véget a parti, ugyanis a fiatal játékos időzavarba került, gyakorlatilag kifogyott belőle... Nos, a nagy meglepetés elmaradt, a másik nagymester Horváth Ádám (Z. Csuti-Hydrocomp) a szokott stílusában folyamatosan támadólag lépett fel az ukrán mester, Viktor Ianov ellen és nyert.

Az élcsoportban  négy forduló után három olasz sakkozó is ott volt, és nyolc sakkozónak volt 3,5 pontja: Antonia Loiacono (olasz), Angelo Damia (olasz), Leonardo Loiacono (olasz), Horváth Ádám, Pribelszky Bence, Gergely Daniel, Bodrogi Bendegúz, Tompa János. A svájci rendszer sajátossága viszont, hogy ők nyolcan az 5. fordulóban egymás ellen játszottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában