Helyi sport

2023.06.06. 17:02

Nem sikerült a feljutás a Tungsram kézilabdázóinak

Bár időnként remekül küzdött, de az első félidő hullámvölgyét kijavítani már nem tudó Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabda együttese vereséget szenvedett az NB I B-ért vívott osztályozós mérkőzésen Siófokon.

Kerkai Attila

Hári Kristóf (feketében) 6 gólig jutott a siófoki meccsen

Fotó: Szakony Attila

Tungsram SE Nagykanizsa – Rákosmenti KSK 30-39 (11-21)

Siófok, 150 néző. Jv.: Rontó, Szanyi.

Tungsram SE: Szabó M. - Csordás 2, Balogh P. 2, Hári 6, Füstös 5, Bognár P. 1, Sass 3. Csere: Márfi (kapus), Kovacsics 3/1, Péter B. 2, Szabó G. 5, Vadász 1. Edző: Csalló Ádám.

A férfi kézilabda NB II hat bajnokcsapata közül a kanizsai Tungsram SE ((NB II Dél-nyugati csoport 1.)és a XVII. kerületi Rákosmenti KSK (NB II Északi csoport 1.) vívhatta meg a mindent eldöntő találkozóját az NB I B-s tagságért. Korábban már eldőlt, hogy az NB II-es bajnokok közül a Mizse KC, valamint a Törökszentmiklós a rájátszást sem „érhette el”, hiszen nem kívántak feljebb lépni, az Észak-nyugatiban első Veszprémi KKFT U23 és az Észak-keleti mezőnyben aranyérmes Mezőkövesdi KC automatikusan – 42-42 pontot gyűjtve – feljutott.

Ugyan a Rákosmenti KSK néhány góllal az első félidő kezdő felében a kanizsaiak előtt járt, de nem volt reménytelen a helyzete a dél-zalaiaknak. Az már nagyobb problémát okozott, hogy a kétperces kiállításokat kellett volna pluszenergiával pótolni. Márpedig ez nagyon sokat kivett a csapatból. A nyitó harminc perc végére mind jobban nyílt az olló, és a félidőre összejött tízgólos hátrány már nagyon soknak tűnhetett. Próbálkozott aztán a továbbiakban Csalló Ádám legénysége mindennel, a hét mezőnyjátékos támadással is, de a fővárosiaknak lényegében ekkor már csak arra kellett vigyázniuk, hogy ne tévesszenek ritmust, s nyerjék az NB I B-s tagságról döntő mérkőzést.

A Tungsram SE így - akárcsak tavaly, amikor szintén bajnok volt - ismét lemarad a második vonal küzdelméről.

Jók: Hári, Füstös. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában