Harc a bennmaradásért

2023.06.05. 08:30

Négyből három sikerrel kezdtek a sörgyáriak

A Kanizsa Sörgyár SE első csapata számára megkezdődött az asztalitenisz női Extraliga rájátszása. A gárda az alsóházban, a bennmaradásért harcol.

Benedek Bálint

Jakabfi Imre, Ivana Vejnovic, Radmila Tominjak, Orbán Flóra

Forrás: ZH

Az élvonal 14 csapatát az alapszakasz után két hetes csoportra osztották, a felsőházban a négyes döntőbe jutás, az alsóban pedig a kiesés elkerülése a tét. A bennmaradást az utóbbi első három csapata éri el „helyből”, a többi négy gárda pedig osztályozón mérkőzik az NB I első két csapatával. 

A kanizsaiak az első fordulóban a fővárosi Ormai-csarnokban bravúrosan játszottak.

Kanizsa Sörgyár SE I.–Békési Ifjúsági Asztaliteniszért Alapítvány 6:4. A zalai győztesek: Vejnovic 2, Tominjak 2, Orbán 1, Vejnovic–Tominjak. 

NAC Nyíregyháza–Kanizsa Sörgyár I. 2:6. Gy.: Vejnovic 3, Tominjak 2, Vejnovic–Tominjak. 

Kanizsa Sörgyár I.–Ajkai Asztalitenisz SE 6:3. Gy.: Vejnovic 3, Tominjak 2, Vejnovic–Tominjak. 

Pingpongozz Velünk SE Soltvadkert–Kanizsa Sörgyár I. 6:4. Gy.: Vejnovic 2, Tominjak 2. 

– Fantasztikusan játszott a csapat, nagyon közel voltunk ahhoz, hogy akár mind a négy mérkőzést behúzzuk – értékelt Jakabfi Imre, a sörgyáriak csapatvezetője. – A Soltvadkert elleni győzelem esetén már a csoportgyőzelem is felcsillant volna. A következő alkalommal csak két mérkőzésünk lesz, a Szeged és a Pécs ellen. Ha mindkettőt nyerjük, meglesz a biztos bennmaradás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában