IV. korcsoport

2023.06.10. 08:45

Egy egyéni és két zalai váltóérem az atléták diákolimpiáján

Az atlétáknál sorozatban rendezik meg a diákolimpiai döntőket és három korosztály országos küzdelmeiről már beszámoltunk. A IV. korcsoportosok számára is befejeződött az országos döntő, és itt is szép sikereket értek el Zala fiataljai.

Kerkai Attila

A zalaszentgróti Deák-iskola 4x600 méteres váltója

Forrás: ZH

A helyszín ezúttal a fővárosi Ikarus-pálya volt, ahol az egyéni és a váltófutó számokban hirdettek bajnokokat. A fiúk mezőnyében a zalaegerszegi Liszt Ferenc-iskola diákja, Both Bálint a 300 méteres síkfutásban remekelt, hiszen 38,16 másodperces eredménnyel ezüstérmet szerzett. A lányoknál két dobogós zalai helyezés született. Mindkettő váltófutásban. A 4x600 méteres döntőben a zalaszentgróti Deák Ferenc-iskola négyese (Asperján Dóra, Makkos Lara, Mohari Kamilla, Pál Rozi Luca) 7:34,66 perces idővel ezüstérmet szerzett a nagyon kiegyenlített mezőnyben. Megjegyzendő, hogy mind a négyen tagjai voltak tavaly az akkor még III. korcsoportban diákolimpiai aranyat szerző, ugyancsak deákos többpróbacsapatnak is. A 4x100 méteres váltóban a keszthelyi Csány-Szendrey-iskola tanulói jeleskedtek, hiszen a Tik Júlia, Farkas Bernadett, Vajda Tilla, Cseh Tamara összeállítású staféta 52,62 másodperccel bronz­érmet szerzett. 

Both Bálint 300 méteres síkfutásban szerzett ezüstöt
Forrás: ZH

A kislabdahajításban Iancu Jázmin (Zalaegerszeg, Petőfi) 50,98 méterrel nyolcadik lett, míg a 100 méteres síkfutásban Tik Júlia (K. Csány-Szendrey) a B döntőben másodikként végezve a 10. helyen zárt 12,96 mp-es eredményével.

A Csány-Szendrey 4x100-as csapata az érmeikkel
Forrás: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában