Már péntekre „hangolnak”

2023.05.24. 15:43

ZTE-Körmend: lesz hangulat Vasban is!

Pénteken eldőlhet a bajnoki bronzérem sorsa, hiszen a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata már csak egy lépésre van ettől. Tömören és röviden így foglalható össze a pillanatnyi helyzet, de egészen biztosan lesz ehhez még egy-két szava a Körmendnek is...

Kerkai Attila

Liam O’Reilly (3) most is hozta formáját és Danilo Ostojic (21) is nagyon sokat tett a sikerért

Fotó: Fehér Márk

A szombati súlyos vereség után kedden hazai pályán a Zalakerámia ZTE KK 97-85-re nyert a Körmend ellen a bronzcsatában, amivel jelenleg 2-1-re vezet a három győzelemig tartó pároscsatában. A keddi találkozó „dramaturgiai” felépítése pontosan úgy sült el, ahogy a hazaiak szerették volna, kezdve azzal: Mitchell Smith ott volt a pályán. Talán csak a kívülállók számára volt ez meglepetés, a „bennfentesebbek” azért tisztában voltak vele: az amerikai fiú nagyon akar játszani, még sérült bokával is. Valahogy nem akart kimaradni ebből a hangulatból. Láthatóan élvezte is.

Az, hogy visszatért a pályára, sokat jelentett kedden a ZTE KK számára, de a kék-fehérek nem csak emiatt nyertek. Csapatként és egyénileg is sokkal jobban játszottak, mint szombaton. Danilo Ostojic például talán a legjobb meccsét játszotta zalai színekben ezen a napon és nem csak a megszerzett 19 pontjával. Hasznosan játszott, és láthatóan belülről is adott egyfajta tartást csapatának. Mellette D’Mitrik Trice, Liam O’Reilly és Petar Rakicevic fontos pillanatai emelhetők ki és Keller Iváné, aki akkor „pakolt rá” az előnyre, amikor kellett.

A Körmend most halványabb volt, de az biztos, hogy pénteken egy sokkal tüzesebb ellenfél vár a zalaiakra. Kocsis Tamás, a vasiak vezetőedzője a mérkőzés után némi kritikát is megfogalmazott játékosaival szemben, aminek a lényege nem volt más, mint az: szerinte nem „harapott” úgy a társaság, mint illett volna. Megkockáztatjuk, a vasi szakvezető ezt már a mentális ráhangolódás jegyében tette... Mert ne legyen kétsége senkinek: Körmenden pénteken parázs csata ígérkezik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában