Az 1. FC Union Berlin lesz a vendég a ZTE Fiesztán

2023.05.31. 12:53

ZTE FC: Kálnoki-Kis távozik, Lesjakkal hosszabbítottak

Sorra jelenti be a változásokat, illetve a híreket a ZTE FC labdarúgó együttese, így szerdán kiderült, hogy távozik az együttestől Kálnoki Kis Dávid csapatkapitány, Zoran Lesjak viszont szerződést hosszabbított.

Kerkai Attila

Kálnoki Kis Dávid csókolja meg a Magyar Kupát, amit csapatkapitányként vehetett át egy hónapja, s most bejelentették, hogy távozik. A jobbról látható Zoran Lesjak marad, vele hosszabbítottak

Fotó: Pezzetta Umberto

Kedden arról számolt be a ZTE FC, hogy a hagyományos ZTE Fiesztán (július 15.), ismét egy Bajnokok Ligája.-induló csapat, a német 1. FC Union Berlin lesz a vendég a ZTE Arénában. A részletekről később ígért tájékoztatást a klub.

Szerdán pedig előbb azt jelentette be, hogy távozik az együttestől Kálnoki-Kis Dávid, akinek lejár a szerződése. A védő 2021. januárjában igazolt a kék-fehérekhez. Ennél is régebb óta erősíti az egerszegieket a horvát Zoran Lesjak, hiszen 2018 nyarán érkezett Zalaegerszegre. Az elmúlt öt évben meghatározó tagjává vált az együttesnek a 35 éves játékos, tagja volt az NB II-es bajnocsapatnak és az idei Magyar Kupa-győztes csapatnak is. Zoran Lesjakkal egy évvel meghosszabította szerződését a klub. Még egy távozó van a ZTE-től, ugyanis Eros Grezda is másutt folytatja.

A szakmai stábból távozik az erőnléti edző Marco van der Steen, aki az Egyesült Arab Emírségekben folytatja karrierjét. Viszont a helyére nem más, mint a fia, Brian van der Steen érkezik és folytatja azt a munkát amit édesapja egy éve elkezdett.

A klub honlapján készült beszélgetésből, melyben Végh Gábor tulajdonos és Sallói István sportigazgató értékeli az elmúlt szezont és beszélnek a tervekről is, kiderült, hogy ha nem lesz több távozó a most bejelentetteken kívül, akkor négy játékossal tervezik megerősíteni a keretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában