Bronzcsata

2023.05.23. 19:56

Visszatért a hangulat és újra a ZTE KK vezet a Körmend ellen (galéria)

Kedden este a harmadik felvonása következett a férfi kosárlabda-bajnokság bronzcsatájában. A Zalakerámia ZTE KK ezúttal hazai pályán fogadta a Körmendet és a kérdés az volt, melyikük szerez előnyt, minthogy a párharc 1-1-re állt. A ZTE KK hazai pályán nem hibázott és most már 2-1-re vezet.

Kerkai Attila

Danilo Ostojic (fehérben) a ZTE KK játékosa Eric Adams (13) és Godwin Omenaka között készül újabb kosarat szerezni

Fotó: Fehér Márk

Zalakerámia ZTE KK–Egis Körmend 97-85 (25-20, 25-23, 20-16, 27-26)
Zalaegerszeg, 1850 néző. Jv.: Kapitány, Tőzsér, Minár. NB I A-.csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés a 3. helyért, harmadik találkozó.
ZTE KK: Trice 18/3, O'Reilly 19/12, Polster, Smith 8/6, Ostojic 19. Csere: Rakicevic 15/6, Keller I. 10/6, Németh Á. 1, Csuti 7, Zsíros, Szalay. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.
Körmend: Chambers 9/3, Mitchell 17/3, Ferencz 1, Adams 6, Omenaka 11. Csere: Edwards 12, Cakarun 2, Takács, Durázi 16/3, Kiss 8/6, Herczeg 3. Vezetőedző: Kocsis Tamás.

Hétfőn még azt kommunikálták az egerszegiek, hogy Mitchell Smith továbbra is sérült, de kedden este ott melegített társaival. A szombati találkozót bokasérülése miatt kihagyta az amerikai center, aki éppen az első, egerszegi mérkőzésen dőlt ki a sorból. Nos, hogy csupán "hadicsel" volt sérültként jegyezni az amerikai fiút, az később dőlhetett el, de egy valami biztos volt: nincs százszázalékos állapotban.

A Körmend szombati, fölényes sikerével kellő önbizalmat is kaphatott, ám mielőtt elkezdődött volna a mérkőzés, egy díjátadásra került sor. A szezon végén jutalmazzák ugyanis a ZTE KK azon fiatal kosarasát, aki az adott bajnoki évben a legtöbbet segített együttesének. A Szidónia-díjat az idén Csuti Kornél vehette át dr. Szittyai Borbálától és Bárdos Lászlótól.

 

Mitchell Smith kezdett és a meccs elején dobott is egy triplát, hogy jelezze: visszatért. A csarnokban, mondani sem kell, remek volt a hangulat a két tábornak köszönhetően. Azért idegesnek tűnt mindkét csapat, hiszen kihagytak olyan helyzeteket is, amiket nem szoktak, de jobban nyitott a ZTE, köszönhetően annak, hogy most sültek a távoli dobásaik (22-15). Smith viszont begyűjtött már három személyit, úgyhogy pihent, a másik oldalon – bár nem volt hideg... – Omenaka osztott ki két sapkát... Volt itt már szinte minden és hol volt még a vége. Az egerszegiek sokkal jobban játszottak, mint szombaton, a Körmend pedig nem azzal a puha védekezéssel találkozott, mint akkor. Rakicevic triplája után 38-22-re vezetett már a házigazda, de a vasiak egy 14-2-es sorozattal válaszoltak és pillanatok alatt eltűnt a kényelmes előny. Mindkét oldalon elkezdődött egy kemény harc minden egyes pontért (50-43).

A második félidő elejét megint a ZTE KK kapta el jobban, Ostojic volt harcos és jól megjátszható, ami sokat jelentett. O'Reilly is villant és megint összejött a zalaiaknak a 15 pontos előny (66-51). Ezzel azért már "lehetett mit kezdeni", főleg úgy, hogy a Körmend sem lett frissebb, de persze nem volt még vége semminek. Omenakánál kezdett elpattanni a cérna, mert biztosan nem lett nyugodtabb, hogy két zsákolási kísérletét is a gyűrűre húzta. Mindentől függetlenül ez még egy éles meccs maradt, az utolsó negyedben is még rendesen "ütötték-vágták" egymást a pályán lévők, vagyis a küzdőszellem nem nagyon hagyott alább. Amikor az utolsó öt percre fordulva 86-70-re vezetett a házigazda, már érezni lehetett, hogy ebből nem tud felállni a Körmend.

Így is lett, a ZTE KK újra előnybe került és 2-1-re vezet a párharcban. Pénteken Körmenden jöhet a negyedik felvonás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában