A Zalaszentgrót és a Csesztreg újra összecsap, ingyenes a belépés

2023.05.30. 19:00

Szerda este megyei kupadöntő a ZTE Arénában

Szerda este 18 órakor ismét a ZTE Aréna lesz a színhelye a Zala Megyei Kupa 2022-2023. évi döntőjének, amit a Zalaszentgróti VFC és a Csesztreg KSE vív meg egymással. Mindkét oldalon egészen más mérkőzést várnak, mint volt a két együttes szombati bajnokija.

Kerkai Attila

lőzetesen mindkét csapat úgy gondolja,: egészen más mérkőzést vív egymással a Zalaszentgrót és a Csesztreg a kupadöntőben, mint amilyen volt a szombati bajnoki találkozójuk, melyen fotónk is készült

Fotó: Szekeres Péter

A sors ugyanis úgy hozta, hogy a Zala megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában e két csapat mérkőzött meg egymással. A Zalaszentgrót akkor már biztos harmadik volt, míg a Csesztreg az élről várta a szombati meccset és csak abban az esetben tudta volna biztosan megőrizni elsőségét, ha legalább ugyanannyi, vagy több pontot szerez, mint legnagyobb riválisa, a Semjénháza. A végeredmény már ismert: a Csesztreg 5-0-ra kikapott Zalaszentgróton, míg a Semjénháza 3-1-re múlta felül a Zalalövőt. Bajnok lett tehát a Semjénháza, ezüstérmes a Csesztreg, amelyre vár még egy feladat, méghozzá a mai kupadöntő.
Tamás Tamás, a csesztregiek szakvezetője érthetően csalódott volt a szentgróti mérkőzés után, és csapata is, de a szerdai kupafinálé előtt már azt fejtegette:
- Becsülettel készülünk a kupadöntőre, egy gyönyörű szép és tiszta ezüstérem megszerzése után – mondta Tamás Tamás. – Minden tiszteltem a csapatomé, amely hősiesen küzdött ebben a szezonban. Ugyan ezer sebből vérzik együttesem a döntő előtt, viszont lelkileg erősek vagyunk, és mindent megteszünk a győzelemért. A másik oldalon érthetően optimistább lehet a hangulat a Zalaszentgrót háza táján. Jankovics Péter együttese, ha nem is nevezhető igazi kupaspecialistának, mindenesetre az utóbbi években rendre messze jutott a Zala Megyei Kupában. Tavaly szintén a döntőben szerepelt a Szentgrót, ám akkor a megyei bajnok, Teskánd legyőzte őket.
- Abban biztos vagyok, hogy egy egészen más mérkőzést játszunk a Csesztreggel, mint amilyen volt a szombati bajnokink – vélekedett Jankovics Péter. – A tavalyi kupadöntő is remek hangulatban zajlott a ZTE Arénában, és minden vágyunk az, hogy végre itt ünnepeljünk. Két éve ugyanis megnyertük a megyei kupát, ám azt a finálét Nagykanizsán rendezték, míg korábban a zalaszentgróti csapat kétszer is bejutott a kupadöntőbe, de mindkétszer második lett a ZTE-stadionban. Most azt szeretnénk, ha végre ebben a csodálatos létesítményben mi emeljük magasba a kupát, ami minden játékosomnak óriási élmény lenne. Azt gondolom, jó hangulatú csatát vívunk majd a csesztregiekkel, és bízom benne, hogy nagyon sok néző lesz kíváncsi rá.
A ZTE Arénába ingyenes lesz a belépés, és a Déli 4. és 5. szektort nyitják meg a szurkolók számára. Belépés a Galamb utcai bejárat felől, büfé üzemelni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában