Vármegyei foci

2023.05.21. 21:13

Pontegyenlőséggel várja a csúcsrangadót a Csesztreg és a Semjénháza az I. osztályban

A 25. játéknappal folytatódtak a küzdelmek a hét végén a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában. A Semjénháza idegenben győzött és pontszámban beérte a fordulóban szabadnapos Csesztreget. A két csapat szerdán így azonos pontszámmal vág neki a szezon csúcsrangadójának, amit még az előző fordulóból halasztottak el.

Zalai Hírlap

A Semjénháza (zöldben) az Andráshida SC otthonában gyűjtötte be a három pontot

Fotó: Fehér Márk

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Zalaszentgrót 1–5 (0–1)
Kiskanizsa, 50 néző. Jv.: Siket L.
Kiskanizsa: Zsiborás – Szőke, Petánovics, Kotnyek, Völgyi, László (Kovács D.), Kiss J. (Anger), Turi (Fülöp), Ötvös, Füzesi, Dara (Baranyi). Játékos-edző: László Roland.
Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Turós, Buzási, Tóth D., Baráth, Gájer, Molnár Zs. (Kiss L.), Csik, Iberhart, Lampert, Horváth D. Edző: Jankovics Péter.
Már az 5. percben előnyhöz jutottak a vendégek, akik büntetőből gólt lőttek, és ezzel meg is határozták a mérkőzés további kimenetelét. Néhány hazai próbálkozás volt, helyzetek is adódtak, de ezeket nem sikerült értékesíteni. Szünet után szintén gyors vendéggól következett, majd a félidő közepén még szépítettek a hazaiak, de azt követően a zalaszentgrótiak könnyűszerrel értek el még három találatot és ezzel magabiztos győzelemhez jutottak.
Gólszerzők: Fülöp, ill. Tóth D. (2, egyet 11-esből), Gájer P. (2), Turós.
Jók: Kotnyek, Ötvös, Fülöp, ill. Turós, Gájer P., Baráth.
U19: Kiskanizsa–Zalaszentgrót 0–7.

Szepetnek–Magnetic Andráshida TE 5-0 (1-0)
Szepetnek, 100 néző. Jv.: Kubicsek M.
Szepetnek: Szekeres Á. (Kalányos) – Szabó Be., Fadgyas, Rákhely, Bános (Baksai), Dömötörfy, Csavari (Koller), Pál Mi. (Büki), Nagy T. (Déri), Orsós R., Dömötör (Bogdán D.). Edző: Németh István.
Andráshida TE: Tóth B. - Benczik, Belső (Anti), Szabó P., Péhl B. (Kovács M.), Kaprinai (Keszei), Völler, Kotsis, Baksa (Pers), Kovács L., Doszpoth. Edző: Szabó Zsolt.
Folytatta hétvégi-hétközi sorozatát a Szepetnek legénysége, mégpedig úgy, hogy egyben szezonbeli utolsó hazai bajnokijára készülődhetett Németh István csapata. Emellett a vendéglátók az idénybeli negyedik helyüket is bebiztosították volna, és úgy tűnt, ehhez a felek részéről nem is rossz meccskezdés mellett az is belefért, hogy az ATE inkább igyekezett berendezkedni a Szepetnek térfelén. Néhány gyors megugrás után aztán Orsós Roland révén betaláltak a hazaiak, a későbbi próbálkozásaikat azonban az ATE 16 esztendős kapusa, Tóth Barnabás hatástalanította. A második félidő Nagy Tamásék számára jobban nem is kezdődhetett volna annál, mint hogy újra gólt lőttek, s ez mintha a vendégeket már valóban elbizonytalanította volna. Jöttek ugyanis sorra még a szepetneki találatok, s az utolsó fél órára inkább a kellemes „labdázgatás” maradt: a Szepetnek elkönyvelhette a biztos három pontot, az Andráshida TE pedig ment volna a becsületgólért, de a vendéglátók minden kísérletüket hatástalanítottak.
Gólszerzők: Orsós R. (2), Dömötör, Nagy T., Bános.
Jók: Orsós R., Bános, Rákhely, Dömötörfy, Szabó Be., illetve Tóth B., Anti.

Tarr Andráshida SC–Semjénháza 0–1 (0–1)
Andráshida, 150 néző. Jv.: Baranyai R.
Andráshida SC: Paksy – Sipos R. (Horváth B.), Zsuppán (Sipos K.), László (Fekete), Nagy-Palócz, Pataky, Czotter, Szabó B., Fábián, Fülöp, Orbán (Simon). Edző: Dobos Sándor.
Semjénháza: Szakmeiszter – Novák (Szalai), Kovács P. (Bölcz), Horváth P., Domján, Schuller, Csongár, Kapuvári, Bagó Bá., Kozári (Dobri), Bagó Be. Edző: Kovács Imre.
A hazaiak minden tőlük telhetőt megtettek a mérkőzésen, de mint az idei szezonban oly' sokszor, a kellő szerencsefaktor nem szegődött melléjük. Kis szerencsével akár pontot is szerezhettek volna az egyik bajnokesélyes ellen.
Gólszerző: Schuller.
Jók: Fábián, Fülöp, Zsuppán, Sipos R., Szabó B., ill. az egész csapat.

 

Szalai-Edelholz Zalalövő–Hévíz 2–1 (1–0)
Zalalövő, 100 néző. Jv.: Kiss N.
Zalalövő: Szemes – Gyenese, Csik, Agg (Mesics), Bekes, Radics, Cseresznyés, Őr, Bita (Végh), Földvári, Horváth D. (Boncz). Edző: Ostrom János.
Hévíz: Dénes – Filó, Buza, Nyári (Sabján), Hetesi, Kustán (Pál), Nagy D., Huszár, Meidl, Karakai, Sebestyén (Fehér). Edző: Damina László.
A 34. percben egy szabadrúgásnál nem figyelt a hévízi védelem az előrelopakodó Gyenesére, aki az ötösről a hálóba lőtt, 1-0. A szünet előtti percben a hazai kapus kézzel ért egy előrevágott labdába a büntetőterületen kívül, ezért a játékvezető kiállította. A második játékrészben az emberhátrányban játszó ZTK kicsit visszahúzódott, ugyanakkor veszélyes kontrák sorát vezette a vendégkapura. A 80. percben Végh sokadszor vitte végig a labdát a pályán, középre adott, az első hazai lehetőség még kimaradt, de a berobbanó Őr a hálóba vágta a játékszert, 2-0. A lefújás előtt szépített a vendégcsapat: ide-oda pattogott a labda a hazai ötösön belül, végül Sabján kotorta a kapuba. A hazai gárda minden dícséretet megérdemel, mert emberhátrányban is győzelmet aratott a jól küzdő Hévíz ellen.
Gólszerzők: Gyenese, Őr, ill. Sabján.
Jók: az egész csapat, ill. Buza, Hetesi.
Kiállítva: Szemes (46., Zalalövő).

Police-Ola–Flexibil-Top Zalakomár 0–0
Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Lakics P.
Police-Ola: Timbókovics – Igazi, Lukács, Kiss B. (Hajas), Luter (Darabos), Toplak, Tóth D., Cseke, Csiszár, Makovecz, Langer. Edző: Konrád Péter.
Zalakomár: Tóth-Pajor – Fenyvesi, Takács Cs., Szőke, Takács D., Horváth M. (Losonczi), Horváth J., Nagy M. (Madarász F.), Mutter, Mészáros, Madarász Sz. (Tinó). Edző: Mutter Attila.
Két hasonló erőt képviselő csapat kifejezetten küzdelmes mérkőzést vívott egymással, azonban a találkozón gól nem esett.
Jók: az egész csapat, ill. mindenki.
U19: Police-Ola–Zalakomár 0–1.

Lenti TE–Kinizsi Gyenesdiás 1–3 (1–0)
Lenti, 150 néző. Jv.: Varga P.
Lenti TE: Parragi – Mentes, Nagy M., Kovács E., Kiss K., Grózner, Boronyák, Fábián, Dolmányos, Pálinkás (Sabján), Balogh B. Edző: Németh Imre.
Gyenesdiás: Piller – Hegyi, Székács (Mezőfi), Szekér (Mikola), Fellner (Hegedűs), Tarnóczai, Kiss P., Bertók, Bardon, Czafit, Csák. Edző: Kocsis Norbert.
A lelkesen játszó hazai csapat a jobbnál jobb helyzeteit is kihagyta, a vendégcsapat egy rutinos Czafittal jobb volt.
Gólszerzők: Bardon (öngól), ill. Kiss P., Fellner, Hegedűs.
Jók: Parragi, Kiss K., Dolmányos, ill. az egész csapat.
U19: Lenti–Gyenesdiás 2–2.

1.Csesztreg22201174-1761
2.Semjénháza22201152-961
3.Zalaszentgrót23172468-1553
4.Szepetnek23113934-2436
5.Zalalövő231031038-3233
6.Gyenesdiás23911338-7328
7.Andráshida SC24841234-3328
8.Zalakomár23841130-4328
9.Hévíz23581019-3523
10.Lenti TE23631432-6321
11.Kiskanizsa23551328-5420
12.Police-Ola23541434-5219
13.Andráshida TE23431623-5415

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában