NB II

2023.05.05. 19:15

Nem jutott túl sok sikerélmény a zalai női kézilabdázóknak

A kézilabda NB II Délnyugati-csoportjában az elmúlt hétvégén csak a nőknél játszottak zalai vonatkozású meccseket. Sajnos egyik csapatunknak sem volt része sok sikerélményben.

Góth Imre, Kühne László

Kékben a kanizsai Balogh Bíborka egy korábbi bajnokin

Fotó: Szakony Attila

Alba Fehérvár KC U22–Hévíz SK 51-27 (28-10)
Székesfehérvár, 30 néző. Jv.: Nagy T., Novák.
Hévíz SK: Molnár A. – Holczbauer 2, Mórácz 2, Duzsik 4, Pusztai 2, Holczer 3, Fekete 10. Csere: Zóka-Győri (kapus), Pelyva 2, Molnár V. 2. Edző: Kissné Gliba Adrienn.
Lendületesen kezdetk a hazaiak, akik pontosan vitték végig akcióikat és mindez az eredményben is gyorsan megmutatkozott (10. p.: 9-4). A hévíziek ügyesen alakítottak ki helyzeteket, ám a hazai kapus remekül teljesített, miközben a túloldalon a zalai védelem sokszor elég szellősnek bizonyult. A második játékrészben a kevés cserelehetőség rányomta a bélyegét a vendégek játékára. A több edzés és a hosszabb kispad kamatozott fehérvári részről, az utolsó pillanatig küzdő vendégekek pedig az az öröm maradt, hogy a meccs utolsó két gólját, Mórácz és Fekete révén ők szerezték.

Siófok KC U22–Tungsram SE Nagykanizsa 43-23 (18-10)
Siófok, 100 néző. Jv.: Snóbli B., Snóbli Gy.
Tungsram: Dudora – Kovács B. 5/2, Csivre V. 3, Szmodics D. 1, Balogh B. 2, Kovarszki 8, Szmodics V. Csere: Tóth V. (kapus), Kálovics E., Szmerk 2, Ács 1, Andor, Hári 1. Edző: Baranyai Zsolt.
Jók: Kovarszki, Kovács B.
A kanizsaiak 4-4-nél egyenlítettek, majd Balogh Bíborka góljával 6-5-re még vezettek is, a hazaiak azoban 13-10-es vezetésük után elkapták a fonalat. Az első félidő végére megszerzett tetemes siófoki előny a folyatásban még tovább növekedett, így a középmezőny elején tanyázó balaton-parti utánpótlás biztosan nyerte a találkozót.

A következő körben, május 13-án a Hévíz a Mohácsi TE-t (14 óra), a Tungsram pedig a Gárdony-Pázmánd NKK U22 (15) gárdáját fogadja. A kanizsai klub férfi csapata viszont már most vasárnap pályára lép: 17 órai kezdettel Mecseknádasdon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában