A Hévíz ötszázadik bajnokija

2023.04.10. 18:00

Rangadót nyert a kézilabda NB II-ben a Tungsram éllovas férfi csapata

Zalai szempontból a legutóbbi forduló is a szokott forgatókönyv szerint zajlott a kézilabda NB II-ben: férfi csapatunk győzött, a két női együttes viszont kikapott.

ZH

A kanizsai Bognár Patrik lő kapura a Hőgyész két játékosa között

Fotó: Szakony Attila

Délnyugati-csoport, nők:

NEKA U22–Hévíz SK 40-28 (24-12)

Balatonboglár 100 néző. Jv.: Gilitsch, Molnár-Szabó T.

Hévíz: Molnár A. – Fekete 2, Morácz 4, Duzsik 3, Holczbauer, Pusztai 2, Holczer 3. Csere: Zóka-Győri (kapus), Kertész 8, Pelyva 6, Gergály, Molnár V. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

Huszonnégy év alatt ez volt a hévízi klub 500. fellépése a Nemzeti Bajnokságokban. A hazaiak persze nem voltak tekintettel a történelmi pillanatra: az egykori hévízi Csamangó Lili irányításával 20 perc alatt eldöntötték a találkozót. Később a vendégek is magukra találtak és főleg támadásban mutattak szép dolgokat.

Jó: Kertész.

Alba Fehérvár U22 – Tungsram SE Nagykanizsa 34-22 (17-9)

Székesfehérvár, 30 néző. Jv.: Sebestyén Á., Sebestyén B.

Tungsram: Dudora – Kovács B., Csivre V. 2, Szmodics D. 4, Szmerk 3, Krenner 4/1, Szmodics V. 4. Csere: Tóth V. (kapus), Kovács D., Balogh B., Kovarszki, Ács 1, Andor, Hári 4/1. Edző: Baranyai Zsolt.

Kimondottan jól indult a meccs a vendégek szempontjából (15. p.: 6-7), a folytatásban azonban határozottabb lett a fehérváriak játéka. Szünetre már tekintélyes lett a hazai előny, s a vendéglátók biztosan szerezték meg a győzelmet.

Jók: Szmodics D. Szmodics V., Krenner, Hári.

Férfiak:

Tungsram SE Nagykanizsa – Hőgyészi SC 33-25 (14-8)

Nagykanizsa, 300 néző. Jv.: Hajdu, Halász.

Tungsram: Szabó M. – Csordás 8, Bognár P., Hári 3, Balogh P. 5, Péter B., Sass 3. Csere: Márfi (kapus), Kovacsics 7/2, Szabó G. 4, Vadász, Füstös 3. Csere: Csalló Ádám.

Öt mérkőzéssel a szezon zárása előtt fontos lépést tett újabb bajnoki címének megszerzése felé a kanizsai alakulat. A vendégek tartalékosan érkeztek a rangadóra, de ez mit sem von le a dél-zalaiak érdemeiből: a Tungsram szokottnál a nagyobb érdeklődés mellett magabiztosan zsebelte be a két pontot.

Jók: Balogh P., Csordás, Kovacsics.KL,

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában