Labdarúgás

2023.04.23. 20:14

Nagykanizsai gólözön - érik a zalai bronzérem a labdarúgó NB III-ban (videó)

A labdarúgó NB III. Nyugati-csoportjának 33. fordulójában a Nagykanizsa győzelemmel erősítette meg harmadik helyét.

Varga Andor

A nagykanizsai Lőrincz Bence már 27 gólnál jár a szezonban

Fotó: Szakony Attila

ETO Akadémia–ZTE FC II. 1-0 (0-0)
Győr, 150 néző. Jv.: Nyekita.
ZTE II.: Németh E. – Jóna (Csóka Do., 46.), Sebestyén, Dóczi (Bedő R., 75.), Király, Bedővári, Varga L., Papp Cs., Kryvotsiuk (Balabás, 68.), Kámi, Tullner. Edző: Koller Zoltán.
Gólszerző: Hanzli (57.).
A forduló előtt tabellaszomszéd volt a két csapat, igaz elég távoli, hiszen a kisalföldiek 8 ponttal gyűjtöttek többet a Zeténél. A mérkőzés egyenlő erők küzdelmét hozta. Mindkét részről akadtak nagy helyzetek, ám ezek kimaradtak. Fordulás után a ZTE II. nehézkesen vette fel ismét a ritmust, a győriek pedig ezt kihasználták. A végéig a zalaiak elszántan küzdöttek az egyenlítésért, a harc hevességét az utolsó tíz percen belül 5 sárga lap (3 hazai, 2 vendég) is jelezte.
Koller Zoltán: „Bosszantó vereséget szenvedtünk egy tökéletesen ikszes meccsen. Nyílt és egyenrangú volt a küzdelem, mindkét oldalon akadtak nagy helyzetek, a hazaiak jól használták ki átmeneti visszaesésünket.”

FC Nagykanizsa–Móri SE 7-0 (3-0)

Olajbányász-stadion, 250 néző. Jv.: Papp Á.
FCN: Kálovits – Józsa (Sági, 71.), Szanyi, Bence (Kretz, 79.), Szabó P. (Varga D., 58.) – Kovalovszki, Szökrönyös D. – János, Kondor (Béli, 58.), Lőrincz – Kovács Gy. (Kószás, 58.). Edző: Gombos Zsolt.
G.: János (16., 66.), Lőrincz (19., 33., 64., 70.), Kószás (83.).
Már az első negyedórában voltak ziccerei a hazai csapatnak, mely abban a tudatban készült a kötelező győzelemre, hogy a dobogóért zajló versenyfutásban botlott riválisa, a Puskás II. Aztán beindult a gólgyártás is, a házigazda biztosan használta ki a móri védők nagy hibáit. Szünet után nem volt nyitott kérdés, de a hazaiak nem álltak le, Lőrincz Bence pedig újabb lépéseket tett a gólkirályi cím felé.
Gombos Zsolt: „Nagyobb ellenállásra számítottunk az ellenféltől, de végül igen sima meccs lett belőle. A szünetben a csapat egy kicsit benn maradt az öltözőben, de a cserékkel sikerült megfelelően frissíteni és rendkívül meggyőző siker alakult ki a végére. Elégedett vagyok a történtekkel és örülök, hogy már 8 pont az előnyünk a Puskással szemben.”

Technoroll Teskánd KSE–Érdi VSE 0-3 (0-0)
Teskánd, 150 néző. Jv.: Molnár.
Teskánd: Pergel D. – Bekő B. (Fábián, 84.), Vert, Szinay, Nagy R., Hetesi (Lórántfy, 46.), Sipőcz (Péterfi, 72.), Kovács Z., Bontó (Szökrönyös Z., 64.), Kiss Á., Szabó M. (Horváth J., 72.) Edző: Pergel Attila.
G.: Farkas (60.), Pál (63.), Gajda (82.).
Kiegyenlített első félidőt láthatott a publikum, majd a szüneten hazai részről kényszerű csere következett. Fordulás után a zalaiak két ziccert is kihagytak, majd az Érd szinte a semmiből megszerezte első gólját. Hátrányba kerülve visszaesett a Teskánd játéka, a cserék után pedig szinte már szétesett a házigazda.
Pergel Attila: „Sajnos ha egy-két ember kiesik a kezdők közül, már nem vagyunk ugyanaz a csapat.”

További eredmények: Puskás II.–Komárom 1-1, Budaörs–Kaposvár 2-1, Csorna–Balatonfüred 1-2, III. Ker. TVE–Tatabánya 3-0, Kelen–Fehérvár II. 0-1, Zsámbék–Bicske 1-1, Veszprém–Gyirmót II. 4-1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában