Kézilabda

2023.04.28. 11:35

Egy győzelemre a bajnoki címtől a Tungsram férfi csapata

Az NB II-es kézilabda-bajnokságban zalai rangadót rendeztek a nőknél, melyen a Tungsram SE idegenben győzte le a Hévíz csapatát. A férfiaknál a Tungsram SE újabb magabiztos sikert könyvelt el.

Kühne László

Krenner Fanniék (9) a Nagykanizsán rendezett egymás elleni mérkőzésükön is győztek a Hévíz ellen

Fotó: Gergely Szilárd

Nők, Dél-nyugati csoport: 

Hévíz–Tungsram SE 28-30 (11-16) 
Hévíz, 100 néző. Jv.: dr. Csupor, Tóth J. 
Hévíz: Molnár A. – Holczer, Morácz 3, Duzsik 1, Holczbauer 9, Pelyva 7, Fekete 2. Csere: Zóka-Győri (kapus), Molnár V. 1, Pusztai 4, Kertész 1, Gergály. Edző: Kissné Gliba Adrienn. 
Nagykanizsa: Dudora – Szmodics V. 6, Krenner 12, Szmodics D. 5, Szmerk 1 , Csivre V. 2, Kovács B. Csere: Tóth V. (kapus), Kovács D., Kálovics, Kovarszki, Balogh B. 3, Ács, Andor, Hári 1. Edző: Baranyai Zsolt. 
Remekül kezdett a Nagykanizsa, és a két Szmodics vezérletével a 13. percben már 8-1-re vezettek. A hazaiak fokozatosan felzárkóztak, de törést okozott nekik az irányító Kertész sérülése és kiválása. Fordulás után Holczbauer irányításával még nagyobb sebességre kapcsoltak a lelkes hévíziek, és az 50. percben két gólra zárkóztak fel, míg a vendégeknél Szmodics D. kapott piros lapot, így a hazaiaknak a végén jó esélyük volt az egyenlítésre is. A pártatlan nézőknek jó szórakozást nyújtó, nagyrészt sportszerű meccsen elsősorban a jó kezdésüknek köszönhetően megérdemelten nyertek a vendégek, és 14 év után előzik meg újra a Hévízt az NB II-es tabellán a bajnokság végén. 
Jók: Holczbauer, Pelyva, illetve Krenner (a mezőny legjobbja), Szmodics V. 

Férfiak, Dél-nyugati csoport: 

Tungsram SE Nagykanizsa–Kalocsai KC 41-30 (19-19) 
Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Szászfai, Tasnádi. 
Tungsram SE: Szabó M. - Csordás 11/1, Füstös 9, Kovacsics 3, Hári 3, Szabó G. 5, Vadász 3. Csere: Szólák, Korcsmáros D. (kapusok), Sass 2, Péter B., Bognár P. 3, Balogh P. 2. Edző: Csalló Ádám. 
A férfi kézilabda NB II. Dél-nyugati csoportjában a biztosan listavezető Tungsram SE Nagykanizsa a hetedik helyen álló Kalocsai KC-t fogadta a bajnokság legutóbbi fordulójában. Csalló Ádám edző dél-zalai legénysége a kör előtt lényegében két győzelemre állt a bajnoki címétől. Nos, az a bizonyos két győztes meccs immár egyre redukálódott, hiszen a kanizsai csapat egy kimondottan szoros első félidőt, vagyis 19-19-es állást követően – mintegy 150 néző előtt a Tungsram-sportcsarnokban – 41-30-ra győzött. A hazaiaknál két játékos is kiemelkedően termelte a gólokat, hiszen – a góllövőlistán hatodik – Csordás Marcell tizenegy, míg Füstös Attila kilenc gólig jutott. A Tungsram SE férfi kézilabdázói számára a Mecseknádasd következik – idegenben. 
Jók: Csordás, Füstös, Szabó G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában