Helyi sport

2023.04.01. 20:56

A Zalakerámia ZTE KK a Sopronnal játszik a rájátszásban

Hazai vereséggel zárta az NB I A-csoport alapszakaszát a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabda-csapata, amely 71-68-ra kapott ki a Kecskeméttől. Miután a Sopron ugyancsak szombaton, hosszabbítás után győzött 90-84-re Nyíregyházán, így eldőlt, hogy a rájátszásban Zalakerámia-ZTE KK- Sopron KC párharcot rendeznek az elődöntőbe kerülésért.

Kerkai Attila

Az egerszegi összecsapás után így értékelt Sebastjan Krasovec, a ZTE KK, és Forray Gábor, a Kecskemét szakvezetője. 

Sebastjan Krasovec: - Gratulálok a Kecskemétnek. Borzalmas első félidőt produkáltunk, rosszul dobtuk a büntetőket és még a ziccereket is elhibáztuk. A félidőben nyolcpontos hátrányban voltunk, de a harmadik negyedben sikerült ezt eltüntetnünk. Jó szériában voltunk, de aztán a mérkőzés végén, amikor fontos lett volna, hogy ne hibázzunk,  megint elkövettünk olyan hibákat, amikkel már nem tudtunk fordítani. A végén sajnos két sérülés is történt a csapatunkban, de bízunk benne, hogy a szerdai, Szolnok elleni  Magyar Kupa-találkozóra Ostojic és Smith is felépül.

Forray Gábor: - Gratulálok a játékosaimnak, hiszen tizenöt győzelmet szereztünk az alapszakaszban, ami az elvárások felett van. Gratulálok a ZTE-nek is, hiszen nekik már tét nélküli is lehetett volna ez a találkozó, de mindent kiadott magából. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, hiszen egy olyan védekezést alkalmaztunk, amiből a hazaiak nem tudtak a korábbiaknak megfelelő helyzeteket teremteni. A második félidőben viszont sikerült begyorsulnia a házigazdának és át is vette a vezetést. Akkor sikerült visszavernünk a ZTE támadásait és a végén a végjátékban a rutinunknak köszönhetően győztünk.
 

Az MKOSZ által közzétett tabella alapján az alábbi párosításokat rendezik a rájátszás negyeddöntőiben: 

Falco KC-Vulcano Energia Szombathely-DEAC

Szolnoki Olajbányász-Egis Körmend 

Arconic Alba Fehérvár - Kecskemét

 Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában