A Tungsram győzött Hévízen

2023.04.23. 08:30

A női kézilabda NB II alsóházi rangadója izgalmas végjátékot hozott

Negyedóra előnyt adott a házigazda Hévíz a Tungsram SE Nagykanizsának az NB II-es női kézilabda-bajnokság megyei rangadóján, így az ütközetet a vendégek nyerték, bár a fürdővárosiak szorossá tették a végjátékot.

Péter B. Árpád

Az első negyedóra a Tungsramé (fehér felsőben) volt: nyolcat lőttek s csak egyet kaptak

Sok hibával s a vendégek kapujára gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentve játszott az első negyedórában a Hévíz, amit a kanizsaiak gólokkal büntettek, s Krenner Fanni vezérletével 8-1-re megléptek. A házigazdák időkérése némi változást hozott: rendezte védekezését a fürdővárosi alakulat, és pontosabbá vált a támadójátéka is, de a Tungsram továbbra is magabiztosan kézilabdázott, s a szünetig öt gólt megőrzött az előnyéből (11-16).

A Hévíz (kék felsőben) 17-14-re nyerte a második félidőt, de ez kevés volt a győzelemhez

A második harminc percre tovább javult az ifjúsági játékosokkal telitűzdelt Hévíz teljesítménye, ám a végül 12 találatig jutott, ezen a meccsen extrát nyújtó Krenner, illetve Szmodics V. és Szmodics D. vezérletével negyedórán át tartotta az ötgólos különbséget a Tungsram (47. p.: 20-25).

Ezt követően viszont a kanizsaiak hibáztak többet, a házigazdák pedig fokozatosan csökkentették hátrányukat, számos alkalommal két gólra megközelítve ellenfelüket (51. p.: 23-25, 53. p.: 24-26, 58. p.: 26-28), de a vendégek hatalmas akarással játszottak, s mindig szereztek egy-egy találatot, amivel megakadályozták, hogy a Hévíz egy gólra zárkózzon vagy akár egyenlítsen. Végül 30-28 arányban a Tungsram nyerte a megyei rangadót, amely kiélezett, izgalmas, közönségszórakoztató végjátékot hozott.

A házigazdák közül Holczbauer 9, Pelyva 7, Pusztai pedig 4 találatig jutott, a vendégeknél Krenner 12, Szmodics V. 6, a második játékrészben egy súlyos szabálytalanság miatt kizárt Szmodics D. 5 góllal vette ki a részét a sikerből.

A hévízi Holczbauer (kék 3-as) kilenc gólig jutott a megyei rangadón

A Hévíz 3, a Tungsram 6 büntetőt kapott (Holczbauer, illetve Krenner valamennyit belőtte), de a házigazdák főként az első negyedóra

rövidzárlatát okolhatják amiatt, hogy nem sikerült legalább egy pontot szerezniük. A kanizsaiak pedig éltek a lehetőséggel, s öt pontra növelték a változatlanul az utolsó két helyen álló együttes közötti különbséget.

Hogy lesz-e – s ha igen: mennyi – kieső az osztályból, még nem tudni. Annyi bizonyos, hogy a Balatonboglárt törölték, de elképzelhető, hogy a szövetség szűkíti az NB II-es mezőnyt, s ez esetben sem a Hévíz, sem a Nagykanizsa tagsága nem biztos. Az viszont tény: kár lenne e nagymúltú csapatokért, s ha bármelyik is elveszítené NB-s tagságát, azzal az egész magyar kézilabdázás szegényebb lenne – és veszítene.

Nem csak a múlt miatt: a jövőt tekintve is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában