Nagy csatát várnak

2023.03.10. 17:00

ZTE-Falco: a maximumot kell nyújtania annak, aki nyerni akar

Kőkemény csatára van kilátás szombaton az egerszegi sportcsarnokban, ahol 18 órától a bajnoki címvédő és pillanatnyilag is a tabella élén álló Falco-Vulcano KC Szombathely együttese lesz a harmadik helyezett Zalakerámia ZTE KK vendége. Minkét csapat szakvezetője úgy véli, hogy maximális erőbedobásra lesz szükség csapatuk győzelme érdekében.

Kerkai Attila

Mitchell Smith, a Zalakerámia ZTE KK centere a Szolnok ellen, itt éppen a "helyzet magaslatán". Talán annál is keményebb csatára van most kilátás, mint volt egy hete

Fotó: Fehér Márk

Kiváló szezont fut a Zalakerámia ZTE KK, így nem kell csodálkozni azon, hogy ez, az amúgy is hatalmas presztízzsel bíró párosítás most még nagyobb érdeklődést kap a szurkolóktól. Mint megírtuk, a találkozóra már csütörtök délre elfogyott minden belépő, így a 150 vendégjegy is. Azaz, ki lehetett tenni már akkor a telt ház táblát. A ZTE KK éppen ezért arra kéri a drukkereket, hogy csak az induljon el a sportcsarnokba, akinek van érvényes belépője, ugyanis szombaton a helyszínen már nem lesz jegyárusítás. A létesítmény kapui 16.30-kor nyitnak, s arra kérnek mindenkit, hogy időben foglalják el helyeiket.

A hangulat tehát garantált lesz. A ZTE KK egy hete is rangadót vívott, akkor a második helyezett Szolnok volt az ellenfél és Sebastjan Krasovec együttese óriási csatában, 79-78-ra győzött. Az a siker újabb lépést jelent a legjobb négy közé jutáshoz, de, ha lehet mondani, most egy még keményebb ellenfél következik. Így látja ezt a ZTE KK szlovén vezetőedzője is, aki szerint várhatóan a szezon legjobb játékára lesz szükség ahhoz, hogy újabb győzelmet ünnepeljenek.

- Ezen a héten már szerda reggel óta a sportcsarnokban edzhettünk, ami remek lehetőség és örülünk neki - említette ezt a jó hírt a szakvezető, amikor megkerestük. - Ráadásul minden játékos készen áll a játékra, és remélem, ez így is marad a kezdésig és nem jön közbe semmi váratlan dolog. A Falco KC csapata évek óta az ország legjobb együttese és a most zajló szezonban is ezt az arcát mutatja. Néhány meccset elvesztettek ugyan ebben a szezonban, ám ez inkább kivétel, semmint megszokott dolog az esetükben... Kőkemény mérkőzésre számítok, hasonlóra, mint volt egy hete a Szolnok ellen, de fizikálisan a Falco még erősebb csapat. Nekünk ismét ugyanúgy kell majd alkalmazkodnunk ehhez, mint a Szolnok ellen, mert ez adhat esélyt egy szoros meccsre. Ha ez megvan, akkor a szurkolóink által várhatóan remek hangulat közepette a szezon legjobb meccsét játszhatjuk, ami kell majd a sikerhez. Itthon játszunk, mindent kiadunk magunkból a győzelem érdekében.

A Zalakerámia ZTE KK hazai pályán ebben a szezonban tíz mérkőzést játszott és ebből csak egyet vesztett el (Alba Fehérvár). Többek között erre is tett utalást a Falco KC vezetőedzője, Milos Konakov, akinek a véleményére szintén kíváncsiak voltunk.

- Szombati ellenfelünk mindenkire veszélyes otthon, hiszen már eddig is komoly skalpokat gyűjtött be - mondta Milos Konakov. - Kiváló keret jött össze, jól sikerült a légiós kiválasztás és jó kosárlabdát játszik a zalai csapat. Oda kell figyelnünk a kezdésre, mert nem szabad, hogy a ZTE gyorsan előnyre tegyen szert, hogy belelkesedjen. Fizikális, hajtós meccsre, nagy csatára számítok. De természetesen szeretnénk győzni, ami csak maximális koncentrációval, és csapatként játszva lehetséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában