Fölényben a sörgyáriak

2023.03.21. 20:00

Zalai asztaliteniszezők nívós egyéni és páros bajnoksága

A Bolyai-iskolában rendezte meg a Zala Megyei Asztalitenisz-szövetség a 2023. évi egyéni és páros férfibajnokságát. A versenyen a vármegye igazolt asztaliteniszezői indulhattak.

Benedek Bálint

Az egyéni és páros versenyek érmeseinek csoportképe. Nagy csaták döntöttek a végső sorrendről

Forrás: ZH

A viadal ranglistapontokat adott a legjobbaknak, melyeket a férfi egyéni mezőny első négy helyezettje között osztották szét. Jakabfi Imrének, a zalai szövetség elnökének értékelése szerint hosszú idő után sikerült igazán nívós, a vármegyei bajnokság jelentőségének megfelelő színvonalú küzdelmet megtartani.

Férfi párosban a négy közé három kanizsai és egy zalaegerszegi duó került be. A nagy esélyes, hazai pályán szereplő Berdár–Bi­hercz-tandem klubtársakat, a Dömötör–Halász-duót verte az elődöntőben, a másik ágon az egerszegi Pap–Böröcz-kettős nagy csatában verte a dél-zalai Zborai–Orbán-párost. A döntő a Berdár–Bihercz-kettősé lett.

Egyéniben még nagyobb sörgyári fölény alakult ki a bajnokságon: a nyolc között hat helyi és két egerszegi játékos volt ott. A négy közé viszonylag simán jutott be Berdár, Bihercz és Zborai, míg Tuboly 0:2-ről fordítva győzte le Salamont. A folytatásban érvényesült a papírforma: Berdár Tubolyt, Bihercz pedig Zborait búcsúztatta. A döntőben Bihercz legyőzte a sokszoros bajnok Berdárt.

Végeredmény. Férfiak, páros: 1. Berdár Norbert–Bihercz Tamás (Kanizsa Sörgyár SE), 2. Pap Róbert–Böröcz László (EVO ASE Zalaegerszeg), 3. Halász Lajos–Dömötör Sándor, Zborai Gyula–Orbán Flóra (mindannyian Sörgyár). Egyéni: 1. Bihercz Tamás, 2. Berdár Norbert, 3. Zborai Gyula (mind Sörgyár), Tuboly Jenő (EVO).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában