A Szentgrót végleg "lerázta" az üldözőket

2023.03.19. 18:02

Úgy tűnik, hogy hármas versenyfutás lesz az érmekért a Zala megyei bajnokság I. osztályában

A labdarúgó megyei bajnokság I. osztályában úgy tűnik, hogy immár véglegesen kialakult az a hármas, amely az érmes helyezésekért lesz harcban. Ehhez a Zalaszentgrót győzelme kellett, amely Szepetneken nyert, míg az éllovas Csesztreg szomszédvári rangadót húzott be Zalalövőn, a Semjénháza pedig Lentiben győzött.

Zalai Hírlap

Egy hazai lövés a Zalalövő-Csesztreg találkozóról. A meccs egyetlen gólját a balról, kapitányi karszalagban látható Nagy Norbert lőtte

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Szalai-Edelholz Zalalövő–Csesztreg 0–1 (0–0)
Zalalövő, 200 néző. Jv.: Baranyai R.
Zalalövő: Szemes – Gyenese, Csik, Agg (Horváth T.), Bekes, Kellner (Elek), Radics, Cseresnyés, Őr, Földvári, Bakó (Bita). Edző: Ostrom János.
Csesztreg: Kiss Be. – Póczak, Szabó B., Biharvári (Kiss Bá.), Horváth R., Őri Cs., Nagy N., Őri M., Elek, Németh D. (Fülöp), Szilágyi (Magai). Edző: Tamás Tamás.
Kiegyenlített, élénk mezőnyjátékot hozott az első játékrész. A vendégeknek több lehetőségük volt, de Szemes kapus jól védett. Szünet után lökésért – talán túl szigorúan –, 11-est ítélt a játékvezető, amelyet Nagy Norbert értékesített, 0–1. Percek múlva Radics egyenlíthetett volna, de ordító helyzetben a kapusba lőtt. A félidő derekán szöglet után büntetőt reklamáltak a lövőiek, de elmaradt a sípszó. A listavezető magabiztosan őrizte előnyét, tehette, mert a hazai támadójáték gyenge volt.
Gólszerző: Nagy N. (11-esből).
Jók: Szemes, Gyenese, ill. Póczak.
U19: Zalalövő–Csesztreg 4–1.

Szepetnek–Zalaszentgrót 1-2 (1-1)
Szepetnek, 100 néző. Jv.: Lakics P.
Szepetnek: Szekeres P. - Szabó Be., Dömötörfy, Rákhely, Baksai, Csavari, Déri (Farkas R.), Dömötör, Nagy T., Bános, Orsós R. Edző: Németh István.
Zalaszentgrót: Osbáth – Penczák, Buzási, Csik, Pődör, Baráth, Horváth D., Gájer (Kiglics), Iberhart, Lampert (Molnár Zs.), Ferenczi. Edző: Jankovics Péter.
Lényegében a találkozó tétjének akár azt is tekinthettük, hogy a Szentgrót egy esetleges sikerével „végleg” meghatározza azt a vezető hármast, mely kisajátíthatja magának a bajnoki dobogót, bár ne feledjük, még csupán a pontvadászat 16. fordulójában járnak a csapatok. Amikor az első félidő hajrájához közeledve már hiányolni kezdte volna a publikuma találatot, Orsós Roland bal oldali elfutása után a középre adást Bános Levente pofozta a hálóba. Az már a házigazdák balszerencséje volt, hogy szinte még le sem ülepedhetett bennük a vezetés érzete, lesipuskásként Horváth Dávid egyenlített máris. A második játékrészben időnként kissé már csapkodóvá vált a játék, s idővel Ferenczi Dávid volt az, aki a 72. percben remek egyéni alakítását követően, befűzve kis területen ellenfelét, lényegében a kapuval szemben a hálóba juttatta a labdát. A Szepetneknek ideje ugyan még lett volna arra, hogy eredményes legyen, de átütőerő ezúttal nem volt futballjában, így a Szentgrót győzelmével lényegében le is szakította magáról a középmezőnyt.
Gólszerzők: Bános, ill. Horváth D., Ferenczi.
Jók: Orsós R., Dömötör, Baksai, ill. az egész csapat.
U19: Szepetnek–Zalaszentgrót 2-3.

Gyenesdiás–Hévíz 1-0 (0-0)
Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Major Zs.
Gyenesdiás: Takács Á. – Zsiga, Hegyi, Székács, Szekér, Fellner (Bertók), Tarnóczai (Mezőfi), Kiss P. (Mikola), Czafit (Hegedüs), Csák, Orbán. Edző: Kocsis Norbert.
Hévíz: Dénes – Filó, Búza, Nyári, Tóth I., Hetesi (Baki), Kustán, Nagy D., Fehér, Meidl, Sebestyén (Sabján). Edző: Damina László.
A szomszédvári rangadón hamar érződött, hogy egygólos találkozó lesz. Az 57. percben tudták a hazaiak feltörni a vendégvédelmet és szereztek újabb győzelmet.
Gólszerző: Orbán.
Jók: Orbán, Hegyi, Csák, Szekér, Tarnóczai ill. senki.

Flexibil-Top Zalakomár–Magnetic Andráshida TE 2–1 (0–0)
Zalakomár, 50 néző. Jv.: Hegedüs M.
Zalakomár: Gerencsér – Fenyvesi, Takács Cs., Tinó (Horváth M.), Szőke (Horváth K.), Horváth J., Madarász Z. (Takács D.), Nagy M. (Madarász F.), Mutter, Mészáros, Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
Andráshida TE: Szabó B. – Farkas F., Doszpoth, Kotsis L., Kaprinai (Kovács M.), Szabó P., Kovács L. (Takács), Kocsis M. (Belső), Benczik, Baksa, Péhl. Edző: Keszei Péter.
Sportszerű mérkőzésen a hazaiak már az első játékrészben eldönthették volna a találkozót, ehelyett egy izzadságszagú, nyögvenyelős, de megérdemelt győzelmet arattak.
Gólszerzők: Horváth J., Madarász Z., ill. Kovács L.
Jók: Horváth J., Mutter, ill. senki.
Kiállítva: Szabó B. (93., Andráshida TE).

Tarr Andráshida SC–Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 3–0 (1–0)
Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Siket L.
Andráshida SC: Paksy – László (Szőke M.), Bakos (Sipos), Szabó Ba., Czotter, Lutter (Nagy-Palócz), Szabó Be., Pataky, Simon, Orbán (Szőke B.), Fülöp. Edző: Dobos Sándor.
Kiskanizsa: Szőke R. – Pesti, Petánovics (Kovács D.), Piecs (Bilák), Kotnyek, Fülöp, Völgyi, László, Kiss J., Ötvös (Jagarics), Szőke Á. Játékos-edző: László Roland.
Megérdemelt hazai győzelem. Az Andráshida SC a győzelmet a csapat nemrég elhunyt egyik vezetője, Halász László emlékének ajánlja.
Gólszerzők: Fülöp, Szabó Ba., Sipos.
Jók: az egész csapat, ill. Pesti, Szőke Á.

Lenti TE–Semjénháza 0–2 (0–0)
Lenti, 200 néző. Jv.: Kondákor M.
Lenti TE: Parragi – Horváth B., Mentes (Kovács E.), Sárkány, Lukács, Kiss K., Sasvári (Grózner), Pál, Dolmányos, Balogh B., Nagy M. Edző: Németh Imre.
Semjénháza: Szakmeiszter – Horváth P., Domján, Schuller, Körösi, Csongár, Szalai (Bölcz), Kapuvári, Bagó Bá., Bagó Be. (Pápai), Bakos (Novák, Dobri). Edző: Kovács Imre.
Küzdelmes mérkőzésen a döntetlen igazságosabb lett volna.
Gólszerzők: Horváth P., Pápai.
Jók: az egész csapat, ill. Horváth P., Schuller, Csongár.
U19: Lenti TE–Semjénháza 8–1.

1.Csesztreg15131146-1440
2.Semjénháza15131134-640
3.Zalaszentgrót15102335-1032
4.Szepetnek1471620-1522
5.Andráshida SC1571725-2122
6.Zalakomár1562721-2820
7.Hévíz1546512-2018
8.Zalalövő1451820-2316
9.Lenti1551925-4116
10.Gyenesdiás1551930-5416
11.Kiskanizsa1544721-3016
12.Police-Ola14311019-3010
13.Andráshida TE15221117-338

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában