26. forduló

2023.03.19. 18:05

NB III.: javított az FC Nagykanizsa és győzött a ZTE FC II. is

A labdarúgó NB III. Nyugati-csoport 26. fordulóját rendezték meg. A három zalai csapat közül az FC Nagykanizsa és a ZTE FC II. begyűjtötte három pontot, a Teskánd élcsapattal találkozott és kikapott.

Kerkai Attila

A teskándi Szabó Martin (77) fedezi a labdát Papp Máté elől. Fotó: Pezzetta Umberto

FC Nagykanizsa–Kelen SC 3-0 (1-0)

Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Sipos K.

FC Nagykanizsa: Borsi – Kovalovszky, Kószás, Bence Sz. (Sági, 75.), Varga – Szilágyi, Godzsajev, Béli (János N., 46.), Kondor (Kretz, 85.) – Török (Hajdinger, 66.), Lőrincz B. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők: Béli (34. - 11-esből), Kondor (58.- 11-esből), János N. (65.).

Két vereség után egyértelműen a javításban bízott a Nagykanizsa, amely büntetőből szerzett vezetést az első félidőben, de később a Kelen SC is erőteljesebben futballozott. A második félidő vendéghelyzetekkel indult és Borsi-védésekkel, majd újabb büntetőhöz jutott a házigazda, amit az előzőt is kiharcoló Kondor Kristóf értékesített. Ekkor már kézben volt a mérkőzés, majd egy kontra végén János N. szépen lőtte ki a jobb alsó sarkot lezárva minden kérdést. Az FC Nagykanizsa fontos sikert ért el.

Gombos Zsolt: „Az eredmény nem igazán tükrözi a valóságot, hiszen a Kelen SC egy jó csapat, ami ma is megmutatott. Előzetesen nem beszéltem róla, de ma hat hiányzónk volt betegség és sérülés miatt, így a legfontosabb feladat az volt, hogy behúzzuk ezt a meccset és ne kapjunk gólt.. Mindkettőt teljesítette a csapat. Remélem ez a siker lökést ad.”

Móri SE–ZTE FC II.

1-3 (1-1)

Mór, 50 néző. Jv.: Drabon.

ZTE FC II.: Németh E. –Jóna, Sebestyén, Dóczi, Bedővári – Kámi, Csóka Do. (Töttő, 66.), Fábián – Bolla, Varga, Dézsenyi (Dobos (66.). Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Varga B. (23.), illetve Varga L. (18.), Jóna (67.), Fábián (89.).

A sereghajtó otthonában nagyon fiatal csapattal állt ki a ZTE II. Zalai vezetés után gyorsan jött az egyenlítés és a Mórnak akadtak helyzetei. A második félidőben aztán szép gólokat lőtt az egerszegi együttes, amely megérdemelten nyert.

Koller Zoltán: „Nem volt magas színvonalú a játék és nehéz volt ezen a pályán is futballozni. Mezőnyjáték zajlott főleg, egy-két helyzetet megúsztunk, de a srácok odatették magukat és kihasználtuk a lehetőségeinket, amikre készültünk. Lehet mondani, hogy az utolsó vendégei voltunk, de rutinos ellenféllel találkoztunk, ráadásul idegenben egy nagyon fiatal csapattal, úgyhogy gratulálok a fiúknak.”

Technoroll Teskánd–III. Kerület TVE 0-3 (0-1)

Teskánd, 100 néző. Jv.: Papp Á.

Teskánd: Pergel D. – Bekő, Horváth, Kovács Z., Sipőcz (Péterfi, 76.) – Hetesi, Szökrönyös Z. (Szinay, 53.), Kiss Á. – Nagy R., Bedő M., Szabó M. (Bontó, 70.). Vezetőedző: Pergel Dávid.

Gólszerzők: Erdei (24.), Barczi (71. - 11-esből), Borbély (88.).

Nem volt könnyű dolga a Teskándnak, hiszen a tavaly még NB II-es és élcsapatnak számító III. Kerületet fogadta. A Teskánd lendületesen kezdett, voltak helyzetei, de az ellenfél szerzett vezetést. Benne volt az egyenlítés a játékban, de a második félidőben már kijött a nagyobb rutin és tudás. Kétszer is hibáztak a zalaiak, és újabb gólokat kaptak.

Pergel Attila: „Jól kezdünk, a Kerület nem pörgett ekkor még fel erre a meccsre. A második félidőben már nem sikerült olyan helyzeteket kialakítani, mint az elsőben. „

A további eredmények: Gyirmót FC II.–Budaörs 1-2, Fehérvár FC II.–Balatonfüred 0-2, Érd–Csorna 3-0, Bicske–Kaposvár 1-0, Komárom–Tatabánya 0-2, Veszprém–Puskás FC II. 2-0, Zsámbék–ETO Akadémia 1-3.

Címkék#NB III#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában