Tradíció

2023.03.31. 12:37

Húsz éve a mindennapos testnevelés része a tánc a kanizsai Zrínyi-iskolában

Házi táncversenyt szerveztek csütörtökön az idén 150 éves jubileumát ünneplő nagykanizsai Zrínyi-iskolában, ahol az intézmény tanulói több korosztályban mérték össze tudásukat a szakértő zsűri előtt.

Benedek Bálint

Látványos elemeket is tartalmaztak a koreográfiák

Fotó: Gergely Szilárd

Az ítészek között az iskola igazgatója, Faller Zoltán is helyet foglalt. A viadalról szólva elmondta: már húsz éve működik a táncoktatás a falaik között, ma már a mindennapos testnevelés részeként tanulhatnak különféle mozgásformákat a diákok. A gyerekek nagy örömére 2014 óta házi táncversenyt is tartanak, melyen a tanulók egymás előtt mutathatják be tudásukat, és versenyzésre is lehetőség nyílik.

– A tanulóink szóló, duó és trió kategóriában indultak, ezúttal 32 műsorszámban mutatták meg tudásukat – folytatta. – A viadal fontos hozadéka, hogy csapatmunkában dolgozhatnak. Ezen felül a megszerzett tudás alapján szabad kezet is kapnak, hiszen megtervezhetik, milyen koreográfiákat állítanak össze. A 3., 4. és 5. osztályosok láthatóan sokat fejlődtek, egymást biztatva, segítve léphetnek előre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában