Sport

2023.03.27. 16:43

Érmekkel zárták le a téli szezont a ZAC dobóatlétái

Az atléták fedett pályás szezonja már véget ért, de a téli országos bajnokságok sorozata még nem. Illetve most már igen, hiszen a mostani hét végén rendezték meg a tél dobóbajnokságot, melyen a Zalaszám-ZAC fiataljai a hagyományaikhoz híven most is jeleskedtek.

Kerkai Attila

A ZAC Veszprémben járt dobócsapata, balról Köcse Roland, Mózer Benedek, Ravadics Benjamin, Czigány Levente, Molnár Loretta, Kovács Lőrinc és Kerkai Bence Bognár Szabolcs edzővel Fotó: ZAC

Két héttel ezelőtt a fedett pályás szezont fejezték be a Zalaszám-ZAC atlétái, most pedig már az egész téli versenyszezonnak a végére értek. Az U18-as és az U20-as téli dobóbajnokságot Veszprémben rendezték meg, ahol az ifjúsági és junior korú dobóatléták szerepeltek. Az, hogy a magyar fiatalok korosztályaikban a nemzetközi mezőnyben is az élen járnak, mi sem jobb példa erre: az U20-as korosztályban a kalapácsvető Csekő Miklós (VEDAC) 78,04 méteres dobásával az U20-as világranglista élére ugrott, a lányoknál Viszkeleti Villő (Dobó SE) a 63,73 méteres egyéni rekordjával szintén az idei legjobb U20-as eredményt mutatta be a világon.

A Zalaszám ZAC fiataljai pedig a diszkoszvetők között jeleskedtek. Az egerszegi fiatalok 2 érmet hoztak haza, emellett pedig értékes helyezéseket is elértek.

Diszkoszvetés, U18. Fiúk: 2. Mózer Benedek (Zalaszám-ZAC) 47,33, 4. Kovács Lőrinc (Zalaszám-ZAC) 40,22. Diszkoszvetés, U20. Leányok: 3. Molnár Loretta (Zalaszám-ZAC) 32,84 (egyéni csúcs). Fiúk: 6. Czigány Levente (Zalaszám-ZAC) 41,55. Az egerszegi fiatalok edzője Bognár Szabolcs. 

 

Címkék#ZAC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában