NB III

2023.03.12. 20:00

A ZTE II szerezte a zalai pontokat

A labdarúgó NB III. Nyugati csoportjának 25. fordulójában közvetlen riválisokkal találkoztak a zalai csapatok.

Varga Andor

Jóna Bence (ZTE) lendületben a Gyirmót ellen

Fotó: Szekeres Péter / Zalai Hírlap

Puskás AFC II–FC Nagykanizsa 2-0 (1-0)
Felcsút, 150 néző. Jv.: Muhari.
FCN: Borsi – Szabó, Szanyi, Bence, Varga – Szökrönyös D., Godzsajev, Kovalovszki – Lőrincz (Kovács Gy., 77.), Kószás (Kondor, 46.), Szilágyi (János, 70.). Edző: Gombos Zsolt.
Gólszerző: Magasföldi (16.). Kiállítva: Szanyi (85.).
Jó kanizsai kezdés után szépségdíjas góllal vezetett a házigazda. A hazai kapus szünet előtt nagy védésekkel segítette csapatát, majd volt bravúrja fordulás után is – a csúcspontot Lőrincz büntetőjének hárítása jelentette. A Kanizsa helyzetei alapján egy pontot megérdemelt volna, ehelyett a végén tíz emberrel is támadva újabb gólt kapott.
Gombos Zsolt: Ez a vereség jobban fáj, mint a Kerület elleni, mert a mai játékunkban egy pont minimum benne volt. Élesedik a harc a dobogó alsó fokáért, mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető leggyorsabban kilábaljunk a jelenlegi gödörből.

ZTE FC II–Gyirmót FC II 2-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Gáspár.
ZTE: Gyurján – Jóna, Dóczi (Sebestyén, 80.), Király, Bedővári, Tullner, Bedő, Papp (Varga, 50.), Baloteli (Csóka Do., 67.), Kryvotsiuk, Kámi. Edző: Koller Zoltán.
G.: Kryvotsiuk (23., 48. – mindkettőt 11-esből). K.: Csörgő (Gyirmót, 21.).
A ZTE egy sikerrel pontszámban utolérhette ellenfelét a tabellán, s a házigazda el is követett mindent, hogy megszerezze a győzelmet. A hazaiak mindkét büntetőjét Baloteli harcolta ki, s az első egy kiállítással is együtt járt.
Koller Zoltán: A csapat mindent megvalósított, amit elterveztünk erre a találkozóra, így ezúttal az eredménnyel és a mutatott játékkal is elégedett lehetek.

Csornai SE–Technoroll-Teskánd KSE 2-0 (0-0)
Csorna, 200 néző. Jv: Nyekita.
Teskánd: Pergel – Bekő (Szökrönyos Z., 70.), Vert, Szinay (Bontó, 60.), Nagy R., Horváth J., Hetesi, Kovács Z., Kiss, Bedő, Szabó. Edző: Pergel Attila.
G.: Kerékgyártó (48. – 11-esből), Zámbó (52.).
Az első félidőben a Teskánd irányította a játékot abban az értelemben, hogy sokkal többet birtokolta a labdát, de helyzetet a vendégek sem tudtak kialakítani. Fordulás után rövidzárlat következett zalai oldalon: előbb büntetőt csináltak a vendégek, majd egy szögletnél aludtak el. A kétgólos hátrány pedig el is döntött mindent, a Teskánd támadásaiban nem volt elég átütőerő.
Pergel Attila: A csapat talán nem érezte át megfelelően ennek a mérkőzésnek a súlyát. A hazai csapat sokkal jobban akarta a győzelmet, és meg is szerezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában