IV. Notre Dame Kupa-Fülöp Mihály Magyar Kupa

2023.03.24. 19:30

A hét végére "hazatérnek" a ZVE vívói is

Idehaza javában zajlanak a vívók korosztályos versenyei, s ezeken a ZVE tőrözői is aktívan részt vesznek. Olyannyira, hogy a most következő hét végén például a ZVE rendezi meg a Fülöp Mihály Magyar Kupa versenysorozat záróversenyét a gyermek, az újonc, és a serdülő korosztályban.

Kerkai Attila

Péntek délelőtt az Iván Dental Vívóteremben kezdődött meg a hazai rendezésű tőrverseny. Képünk a megnyitón készült

Forrás: ZVE

A IV. Notre Dame Kupa megnyitóját péntek délelőtt rendezték, hogy aztán a fiatalok azonnal birtokba vegyék a pástokat egészen vasárnapig.
Három korosztály versenyei kezdődtek meg pénteken az Iván Dental Vívóteremben, ahol - sorrendben - a serdülők, az újoncok, majd a gyermek korosztályú tőrözők vetélkednek egymással. Országos szervezésű viadalról van szó, így az ország minden pontjáról érkeznek e három napban vívók Zalaegerszegre.

Rubin Mattia, aki a budapesti felnőtt válogatón végzett pontszerző helyen, mellette Fekete Gábor vezetőedző Forrás: ZVE


A IV. Notre Dame Kupa-Fülöp Mihály Magyar Kupa megnyitóján a rendező ZVE elnöke, Darabos Géza köszöntötte a résztvevőket, majd Gecse Pétert, Zalaegerszeg alpolgármesterét kérte fel, hogy nyissa meg az eseményt. Az alpolgármester úgy fogalmazott, hogy Zalaegerszeg városa számára kiemelten fontos az itteni sportélet. Mérföldkőnek nevezte, hogy a zalai megyeszékhely 1996 óta a Nemzet Sportvárosa titulust viselheti. Az indulóknak sok sikert kívánt és ebben a három napban ajánlotta minden vendégnek, hogy ha teheti, keresse fel Zalaegerszeg sportlétesítményeit. Hiszen, mint mondta, nem messze innen található az új sportuszoda, ahol akár a fáradalmakat is kipihenhetik.
A Dotre Dame rend rendfőnöke, Francoise Debeaupte is köszöntötte a vívókat, kiemelve, hogy a Mindszenty-iskolában, ami helyet ad a vívócsarnoknak, mennyire szoros a kötelék evvel a sportággal.

Fekete Gábor vezetőedző és Simon Borbála, aki a budapesti felnőtt válogatón végzett pontszerző helyen Forrás: ZVE


- Több, mint harminc esztendeje tart már ez a kapcsolat, hogy a Mindszenty-iskolában a ZVE vívói otthonra leltek. Mindig nagy öröm számunkra, ha vívókat köszönthetünk létesítményeinkben. Büszke vagyok, hogy a vívóegylettel sikerült megvalósítani, hogy modern sportcsarnokkal és vívóteremmel bővüljön iskolánk. A magyarok mellett külföldi sportolók is érkeznek ide, így igazi nemzetközi vívóélet zajlik iskolánkban.
A küzdelmek pedig azonnal megkezdődtek. A ZVE tőrözői persze az elmúlt hét hétben sem pihentek, hanem itthon és külföldön is versenyeztek. A Magyar Kupa forduló legutóbbi, fővárosi állomása egyben a felnőtt mezőny hazai válogatója volt. A felnőttek seregszemléjén a ZVE-t több fiatal tőröző képviselte. A női mezőnyben 43 vívó indult, a serdülő korú Simon Borbála a pontszerző 7. helyen végzett. Ugyanitt Antal Katalin 36. lett. A férfi mezőnyben 53 induló között a nemrég kadet Európa-bajnoki címet szerzett és a már a junior vb-re készülő Rubin Mattia szintén az értékes 7. helyet szerezte meg. További eredmény: 17. Szabó Bálint, 26. Simon Kristóf.

Fekete Gábor vezetőedző és Gróf Domonkos, aki Wroclaw-ban került a legjobb 8 közé Forrás: ZVE


A legutóbbi hétvégén pedig rangos külföldi viadalon vehettek részt a ZVE utánpótlás korú tőrözői a lengyelországi Wroclaw városában. Tőr szakágban 22 nemzet képviseltette magát, a ZVE-t többen is képviselték, ők váltakozó sikerrel szerepeltek a nagy létszámú mezőnyökben, de főleg a fiataloknak biztosítandó tapasztalatszerzés volt a szakmai stáb célja.
Az alábbi helyezéseket érték el az egerszegi tőrözők. U 15 fiú tőr (129 induló): 20. Csatlós Gellért, 28. Világhy Szilárd, 56. Szemes Áron. U 13 fiú tőr (135 induló): 6. Gróf Domonkos, 56. Delacasse Vilmos. U 15 leány tőr (108 induló): 12. Simon Borbála, 30. Antal Katalin. U 13 leány (138 induló): 19. Bagosi Borka. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában