Szlovénia a vendég

2023.02.02. 16:41

Női futsal-válogatottunk Eb négyes döntőre készül

Jövő szerdán (február 8.) 17.30-as kezdéssel a Zalakerámia-sportcsarnokban játszik felkészülési mérkőzést a magyar és a szlovén női futsalválogatott.

Varga Andor

Piros szerelésben a magyar csapatból Krascsenics Csilla

Forrás: valogatott.mlsz.hu

Fotó:

A Frank Tamás szövetségi edző vezette magyar csapat az Európa-bajnokság négyes döntőjére készül, amit március 17-19-én a debreceni Főnix-csarnokban rendeznek meg. A sportág történetében ez lesz a harmadik hasonló viadal, s a magyarok az ezt megelőző, tavalyin is ott voltak. Akkor válogatottunk az orosz együttes kizárása után került be a négy közé, idén azonban már saját erőből, selejtezőcsoportja megnyerésével (a bosnyák, a szlovák és a cseh csapat volt még tagja ennek) szerzett jogot az indulásra.

Az idei Eb négyes döntőnek ugyanaz a négy csapat lett tagja, mint tavaly nyáron. Portugáliában a házigazdák Spanyolországgal vívták a döntőt és végül utóbbiak nyertek, most viszont ez a két válogatott már az elődöntőben találkozik. A másik ágon magyar–ukrán csata lesz az eldőöntőben. Itt az egy évvel ezelőtti bronzmeccs ismétlődik, amin az ukránok 2-1-re nyertek. Megnyílt tehát a lehetőség a magyar csapat előtt a visszavágásra, s ha így lesz, az együttes megküzdhet az Eb-elsőségért.

A felkészülés keretében februárban két meccs is lesz Szlovénia ellen, s közülük a hazai találkozó helyszíne Zalaegerszeg jövő szerdán – tudtuk meg Klement Tamás csapatmenedzsertől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában