120 versenyző nevezett

2023.02.03. 12:00

Két héten át tartott a tekeverseny Lentiben

Véget ért az elmúlt hét végén a Margaréta Tekézőben a két héten át tartó egyéni 60 gurításos teke kupa.

Korosa Titanilla

Stángli Tibor versenybíró, Balogh Norbert, Rábel László, a tekéző tulajdonosa, Markó Attila, Bekő Péter, Tiszai Zoltán

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A városkörnyéki bajnokság téli szünetében hirdették meg a szervezők az újabb megmérettetést az igazolt és amatőr tekéseknek. Ebben a rendszerben első alkalommal rendeztek tekeversenyt, melyre 120 versenyző nevezett. A lebonyolítás lényege, hogy minden résztvevő három alkalommal guríthatott, majd a végelszámolásnál a legjobb eredményt vették figyelembe.

A megmérettetés sok igazolt és amatőr játékost mozgatott meg és nagy számú érdeklődőt vonzott. A lentiek, környékbeliek mellett a vármegye több pontjáról, így Zalaegerszegről, Zalaszentgrótról is érkeztek versenyzők. A szervezők örömüket fejezték ki, hogy ismét sikerült sokakat megmozgatniuk így az év elején. A díjazottak a kupa mellé egy-egy 3,2, illetve 1 óra időtartamú tekeutalványt is nyertek.

Az igazoltak versenyét Bekő Péter nyerte, Markó Attila és Tiszai Zoltán előtt. Az amatőrök közt Gróf László lett a győztes, második Balog Norbert, harmadik Kovács Sándor. A női mezőnyben Erdősi Tímes nyerte a versenyt, a dobogóra felállhatott Fórika Imola és Horváthné Széll Mónika.

Mellettük különdíjat kapott a 12 esztendős Rábel Rebeka, aki ifjú tehetségként most először mérette meg magát versenyen.

Ezen a héten pedig már elkezdődtek a városkörnyéki tekebajnokság mérkőzési is, a kiíráson 20 csapat mérkőzik az első helyért. A bajnokság várhatóan májusban ér majd véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában