Távolodnak a felsőháztól

2023.02.08. 09:00

Futsal NB II: túl sokat kivett az egyenlítés a zalaiakból

Fontos meccset vesztett el a futsal NB II Nyugati-csoportjának 19. fordulójában a Nagykanizsai FC: a zalaiak győzelem esetén előzhettek volna, így azonban 5 pontra leszakadtak a Mad Dogsról a tabella 6. helyén.

Kühne László, ZH

Piros szerelésben a kanizsai Szőke Ádám az NFC egy korábbi, hazai bajnoki mérkőzésén

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap-archív

Nagykanizsai Futsal Club–Mad Dogs Futsal 4-8 (1-1)

Nagykanizsa, 250 néző. Jv.: Karsai.

NFC: Szőke R. – Kollár, Schuller, Szőke Á., Millei. Csere: Szabó Á. (kapus), Füzesi, Gyurcsányi, Horváth E., Fujsz R., Novák, Szakmeiszter J., Takács D.

Gólszerzők: Novák (20.), Millei (28.), Szakmeiszter J. (30.), Schuller (35.), illetve Miskei (2., 28., 38.), Fischer (21., 21., 40., 40.), Irimiás (36.).

A felsőházi rájátszásba kerülést jelentő hatodik hely megőrzése a zalaiak célja az alapszakasz hátralévő mérkőzésein, ehhez képest a hétfő esti találkozón a közvetlen riválisnak számító ellenfél villámgyorsan előnybe került. Szünetig a hazai csapat nem teljesített rosszul, ám az ellenfél kapusát többször is naggyá tették, s így az egyenlítés csak a félidő utolsó pillanataiban sikerült. A második játékrész még rosszabbul kezdődött hazai szempontból, hiszen a fővárosi régióból érkezett ellenfél másodpercek alatt szerzett kétgólos előnyt, és az NFC-nek meg kellett szenvednie a felzárkózásért (35. p.: 4-4). Az egyenlítés azonban talán túlságosan sokat kivett a házigazdákból, és ettől kezdve a lefújásig már csak Mad Dogs-gólt láthatott a publikum.

A hazai csapat a mérkőzés fordulópontjait nem megfelelő higgadtsággal kezelte, ez is közrejátszott, hogy vereség lett a találkozó vége.

Fontos meccs jön pénteken

Az alapszakaszból a kanizsaiaknak három mérkőzésük van még hátra és közülük az elsőt már most pénteken (február 10., 20 óra) lejátsszák. A felsőházba kerülés szempontjából döntő jelentőségű lehet az egy meccsel kevesebbet játszott Dunaújváros elleni, idegenbeli csata: a hét forduló óta veretlen ellenfél közvetlenül az NFC mögött, a 7. helyen áll a tabellán és előzési pozícióban van, hisz a két együttest 2 pont választja el. Közben a zalaiak formája nem a legjobb: három vereségük van zsinórban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában