Asztalitenisz

2023.02.01. 18:26

A második csapat úton van a döntő felé

A Kanizsa Sörgyár SE második számú női asztalitenisz-csapata az NB I Nyugati-csoportjában szerepel. Az együttes a téli szünetet öt győzelemmel és egy vereséggel a tabella második helyén tölti.

Benedek Bálint

A KSSE II. női asztalitenisz-csapatának tagjai: Újházi Csilla, Végh Zsuzsanna, Gvozdenovic Katarina, Kele Virág, Muczárt Anna Dorka. A képről hiányzik: Deák Regina

Forrás: ZH

A tavalyi bajnokságban a csoportját megnyerte, az NB I-es rájátszásban pedig a döntőig jutott a kanizsai második csapat, mely végül ezüstérmet szerzett. Bár azóta jelentősen átalakult a kanizsai keret, a 2022/23-as bajnokságnak hasonló célokkal vágtak neki sörgyáriak, vagyis ezúttal is a rájátszásba törekednek, ott pedig ismét szeretnének döntőt játszani. 

– A tavalyi csapatból Orbán Flóra már az Extraligában játszik, Mátrai Alexandrára és Kovács Melániára pedig nem számíthatunk – kezdte a változásokkal a félszezon értékelését Jakabfi Imre csapatvezető. – Így maradt az NB I-re Végh Zsuzsanna és Újházi Csilla. Rajtuk kívül három saját nevelésű fiatallal, az újonc Deák Reginával valamint a serdülő korú Muczárt Anna Dorkával és Kele Virággal állunk asztalokhoz az új szezonban. Illetve leigazoltuk még a szerbiai magyar állampolgár Gvozdenovic Katarinát, akire számítunk még a férfi NB II-ben is, valamint a ranglistaversenyeken Orbán Flóra párjaként is. 

A csapatvezető hozzátette: eddig minden az elképzeléseik szerint alakult, hiszen a megszerzett öt győzelemmel és egy vereséggel a csapat a tabella második, rájátszást érő helyén áll. Gvozdenovic és Végh egyéniben és párosban is veretlenek maradtak az ősszel. Újházi két mérkőzésen játszott és hozta a tőle elvárható jó játékot. A három fiatal közül kettő minden mérkőzésen játékhoz jutott. Bár ők voltak a mezőnyben a legfiatalabbak, viszont jól helytálltak. Szinte minden találkozón előfordult, hogy lecseréltek kulcsjátékost, még több lehetőséghez juttatva a fiatalokat, akik Végh és Gvozdenovic mellett párosban is szóhoz jutottak. 

– A tavaszi idény március 4-én és 5-én, várhatóan Győrben kezdődik majd meg – folytatta Jakabfi Imre. – Szeretnénk mind a hat mérkőzésünket megnyerni és a rájátszásban a döntőbe kerülni. A tavalyi második helyet persze túlteljesítenénk. Ehhez Végh, Gvozdenovic és Újházi mellett az ifjak maximális teljesítményére is szükség lesz. A csapat elé kettős célt tűztünk: jól szerepelni a bajnokságban és mellette a fiatalokat beépíteni és ezzel a fejlődésükhöz hozzájárulni. Ez nagyon nehéz feladat, de ősszel sikerült a megfelelő „mixet” megtalálni. Ez a célunk tavasszal is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában