A tét a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutás

2023.01.27. 13:40

Szombaton Splitben játszik a ZTK

Nem akármilyen mérkőzéssel indítja szombaton délután 2023-at a ZTK-FMVas férfi tekecsapata: a magyar bajnoki címvédő a teke BL-negyeddöntő első találkozóján lép pályára a horvátországi Splitben.

Varga Andor

ZH Archív

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az egerszegi csapat lassan két hónapja játszott legutóbb tétmeccset. Sokáig emlékezetes találkozót ráadásul, amikor a hazai 6:2-es vereség után idegenben 7:1-re nyert a német SKK Raindorf ellen, és ezzel bejutott a BL-ben a legjobb nyolc közé. A Fehér László edző vezette ZTK számára az azóta eltelt időben a jó forma megtartása, vagyis az edzések megszerevezése volt a legfőbb feladat. Előtte ugyanis az volt a terv, hogy az energiaválság miatt januárban a csapat otthona, a Városi Sportcentrum tekepályája zárva lesz.

– Sikerült megoldanunk a problémát, végigedzettük az elmúlt heteket – mondta ezzel kapcsolatban Takács László klubelnök, aki pénteken már a csapattal együtt útban volt Split felé. – Két edzőmeccset is játszottunk Répcelakon, valamint Sárváron, és ezek alapján úgy érzem, a játékosok formája nem esett vissza. Persze élesben játszani más lesz, de reméljük, ez nem okoz gondot.

A ZTK még soha nem futott össze a Split együttesével, horvát részről a korábbi időszakban általában a Zapresic lépett ki a nemzetközi porondra. Velük találkoztak többször is, változatos végkimenetellel. Takács László a korábbi tapasztalatok alapján azt mondta: szombaton népes és fanatikus hazai szurkolótáborra számítanak.

– A Split a horvát bajnok, a Világkupán mögöttünk végzett, de ezzel együtt egyenlő erők küzdelmére számítok – folytatta az elnök. – A célunk pedig egyértelmű: olyan eredményt szeretnénk elérni, amely után hazai pályán lehetőségünk lesz kiharcolni a BL négyes döntőjébe kerülést. A final four-t egyébként idén Grazban rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában