Bál a Kanizsa Arénában

2023.01.30. 19:02

Húszéves jubileumát ünnepelte a kanizsai labdarúgás (galéria, videó)

Az idén megalapításának 20. évfordulóját ünneplő FC Nagykanizsa és a Nagykanizsa Gyermek és Ifjúsági Labdarúgásért Közhasznú Alapítvány szombaton bált rendezett a Kanizsa Arénában.

Benedek Bálint

A kanizsai labdarúgás mozgatórúgói egykor és ma. A kitüntettek az elnök társaságában, balról: Szarka Sándor, Németh István, Kovács Tamás, Vlaszák Géza és Németh Ferenc

Fotó: Benedek Bálint

Az eseményen a szervezeteket támogatók, szülők és a klub vezetői vettek részt. A megnyitón Kovács Tamás, az FC Nagykanizsa elnöke elmondta: jó érzés, hogy a közel 300 résztvevő szereti a labdarúgást és szívén viseli a klub sorsát, segíti a fejlődését. Ehhez igyekeztek a legjobb infrastrukturális és edzői hátteret biztosítani, hiszen náluk a gyermekek álmainak megvalósítása a legfontosabb feladat. A trénerek jó szakemberként, sőt pedagógusként jó példával szolgálnak, motiválnak, mi több segítik őket.

- A bajnokság induláskor a Gombos Zsolt edző vezette felnőtt NB III Nyugati-csoportjában szereplő csapatunk számára a dobogót tűztük ki célul, ez nem változott - folytatta. - Az együttessel kapcsolatban középtávú cél, hogy Nagykanizsának egyszer NB II-es legénysége lehessen.

Hozzátette: az idei év különösen fontos számukra, hiszen az egyesület fennállásának 20. jubileumát ünneplik. Az Olajbányász 2002-es megszűnésével, a felnőtt labdarúgás eltűnésével a város legsötétebb korszakát élte. Ám a vármegye életében legendás kapus, Vlaszák Géza, valamint a foci, és a sport mellett elkötelezett szülő, Szarka Sándor vezetésével újraszerveződött a labdarúgás Kanizsán. A szilárd alapok biztosításával ma több, mint 250 fiatal rúgja a bőrt, mely nélkülük nem sikerülhetett volna.

Ezt követően az alapítók: Vlaszák Géza, Szarka Sándor emlékplakettet vehetett át, rajtuk kívül ugyancsak elismerésben részesült Németh Ferenc a klub létesítmény és operatív vezető, illetve Németh István utánpótlás vezetőedző.

A 77 éves Vlaszák Géza a klub koordinátoraként tevékenykedik. Az elismerés kapcsán elmondta: büszke arra, hogy húsz évvel ezelőtt több szülő lelkesedésével újraszerveződhetett a foci a városban és jó barátja, Szarka Sándor mindvégig biztos bástyaként maradt a közelében. Fantasztikus időszakon vannak túl, és a mostani stáb szakmai felkészültsége garancia arra, hogy évtizedekig fennmaradjon és sikerre van ítélve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában