Foci

2023.01.17. 15:49

Dupla "főpróbát" tartott a ZTE FC kedden (galéria, videó)

A klasszikus főpróbának ugyan nem lehetett nevezni, mindenesetre a ZTE FC labdarúgócsapata lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését az NB I. tavaszi nyitánya előtt. Ezúttal ugyanis kedden két mérkőzést is játszottak a keret tagjai, előbb a szlovén Lendvát győzték le a kék-fehérek 3-2-re, majd nem sokkal később a szlovák Ruzomberok csapatát 1-0-ra.

Kerkai Attila

A Ruzomberok kapusa húzza le a labdát a levegőből ennél az egerszegi akciónál

Fotó: Fehér Márk

A nap a Nafta Lendava elleni találkozóval kezdődött, amin tulajdonképpen a bő keret egyik fele lépett pályára. A találkozón a szlovénok vezettek, sőt kétszer is náluk volt az előny, de aztán Meshack egyenlített, majd a találkozón duplázó Németh Dániel állította be a 3-2-es végeredményt. 

Fél óra szünet után következett a második találkozó, amikor a szlovák élvonalbeli Ruzomberok (Rózsahegy) volt az ellenfél. A bokasérüléssel bajlódó Tajti Mátyás egyik találkozón sem lépett pályára, ám tűnik, hogy az FTC elleni jövő keddi, tavaszi nyitányon akár ő is ott lehet a keretben. Az jól látszott mindkét találkozón, hogy Ricardo Moniz vezetőedző nagy iramot kér a pályán lévőktől, így a második félidőben is ez volt a jellemző a ZTE játékára, többet birtokolta a labdát a ZTE, erőteljesebben futballozott, de gól csak a félidő végén született, amikor Huszti jobb oldali éles középre adását Csóka Dániel két lépésről pörgette a kapuba. A terv erre a napra valószínűleg az volt a kék-fehéreknél, hogy mindenki lehetőleg 90 perces terhelést kapjon, így hazai oldalon nem is jöttek a „tömeges” cserék a második félidőre. Ebben a játékrészben már a szlovákoknak is voltak lehetőségeik, sőt Demjénnek egy alkalommal nagyot kellett védeni, majd ziccert rontottak a rózsahegyiek. Ugyanez elmondható hazai oldalon is, hiszen a hajrában Szendrei előtt adódott egymás után két nagy lehetőség is, de ezek most kimaradtak.

Ezzel lezárult a ZTE FC felkészülése, abból a szempontból mindenképpen, hogy a jövő hétig már nem játszik újabb gyakorlómeccset.

ZTE FC-Nafta Lendava 3-2 (0-1)

ZTE FC: Gyurján (Németh E.) – Lesjak, Safronov, Kálnoki-Kis, Papp Cs. – Meshack, Kovács B. Krivotsuk, Baloteli (Mim) – Klausz, Németh D.

Gólszerzők: Németh D. (52., 84.), Meshack (79.), ill. Dávid Z. (11.), Szabó B. (57.).

ZTE FC-Ruzomberok 1-0 (1-0)

ZTE FC: Demjén – Huszti, Mocsi, Csóka D., Bedi – Gergényi, Szendrei, Sankovic, Manzinga (Boros, 76.) – Szalay, Ikoba.

Gólszerző: Csóka D. (45.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában