Tevékenységük másnak is példaképül szolgál

2023.01.19. 16:00

Átadták az Év sportolója díjakat Zalaegerszegen (videó)

Átadták csütörtökön az Év sportolója díjakat Zalaegerszegen. A városházi eseményen a kitüntetettek mellett a város vezetői voltak jelen.

Mozsár Eszter

Az esemény résztvevői hátsó sorban: Bella Attila, Balaicz Zoltán, Takács László és Fehér László. Elöl: dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Góczán István, Somogyi Péter, Muszil Ágnes és Járfás Szilárd

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Több évtizedes hagyományra tekint vissza a díjátadás, amit utoljára 2019-ben tudtak méltó módon megrendezni, mondta elöljáróban a polgármester. Balaicz Zoltán emlékeztetett, az eredeti elképzelés az volt, hogy a sportolók védőszentjének, Szent Sebestyénnek napjához kapcsolódjon a program. A nagyszabású eseményt azonban most nem a koronavírus-járvány, hanem az energiaválságból adódó takarékossági intézkedés miatt kellett szűk körben, a Díszterem helyett a városházán tartani. A városvezető reméli, hogy eljönnek azok az idők, amikor valóban egy nagyobb szabású eseményen tudják ezeket az elismeréseket átadni.

Balaicz Zoltán elmondta, fontos, hogy ne szakadjon meg ez a hagyomány, nehezebb körülmények között is találkozni kell. Már csak azért is, mert minden esztendőben fel kell mutatni azokat a sikereket, eredményeket, amelyek nemcsak az adott sportolók számára jelentenek meghatározó élményt, hanem rajtuk keresztül a város közösségének ugyancsak rangot jelentenek, s amire felfigyelnek itthon és a határon túl egyaránt. A polgármester megköszönte a felkészítést az egyesületeknek és az edzőknek egyaránt.

Elkötelezett és kitartó tevékenységének elismeréseként 2022 Legjobb Női Sportolója díjat kapott a Zalaszám-ZAC versenyzője, Muszil Ágnes, aki 2022-ben középtávfutás 400 és 800 méteres versenyszámban ért el első helyezéseket. Edzője Góczán István és Bella Attila.

2022 Legjobb Férfi Sportolója díjat vehetett át Somogyi Péter sportlövész, akinek a tavalyi évben a sportlövészet terén nyújtott kiemelkedő teljesítményét, valamint a Kairói Világbajnokságon a Magyar Légpuskás Válogatott tagjaként elért 4. helyét ismerték el ily módon.

2022 Legjobb Sportcsapata lett a ZTK-FMVas tekecsapata. Ők a 2021/22-es év Szuper Liga bajnoki címét nyerték el, valamint a 2022/23-as év Bajnokok Ligájában szerepeltek sikeresen. A csapat nevében Járfás Szilárd csapatkapitány, Fehér László edző és Takács László elnök vette át az oklevelet.

A kitüntettek és felkészítőik elmondták, mindannyian arra törekednek, hogy sportágukat sikeresen képviseljék továbbra is, valamint mindent megtesznek az utánpótlásnevelésért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában