Ez már tényleg a tavaszi rajt

2023.01.27. 18:30

A Fradi elleni vereség után szombaton Debrecenben játszik a ZTE FC

Amolyan „hozott is ajándékot, meg nem is” meccse volt kedden a ZTE FC-nek a Fradi ellen: a zalaiak pariban voltak a bajnokkal, így nincs okuk keseregni, de azért csak vereség lett a vége, tehát örülni sincs minek.

Varga Andor

Ikobára kedden nagyon figyeltek a ferencvárosiak. A képen Koester szorongatja a zalai támadót, miközben Vécsei elfejeli előle a labdát

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A 2. fordulóból elhalasztott összecsapás pótlása után pedig szombaton (17 óra) következik az igazi tavaszi rajt, a közvetlen riválisnak tekinthető Debreceni VSC vendégeként. A csapatokat két-két pont és helyezés választja el egymástól a tabellán, a 22 ponttal ötödik egerszegiek vannak előrébb, hazai siker esetén tehát fordulhatna is a kocka közöttük.

A télen egyik csapatnál sem volt jelentős mozgás, párhuzam, hogy mindkét csapat megvált egy-egy brazil játékostól. Továbbá a debreceniek­nél már nincs „zalai kapcsolat”, hiszen az Egerszegen nevelkedett Horváth Krisztofer kölcsönadás után visszatért olasz klubja, a Torino kötelékébe, majd végül Kecskeméten kötött ki. A DVSC ugyanakkor szerződtetett egy montenegrói és egy horvát játékost is – Sztefan Loncsarról és Antonio Mance-ről majd később derül ki, milyen erősítést jelentenek valójában.

Igen éles meccs várható tehát ma este Debrecenben, hiszen mindkét csapatnak csak a győzelem lehet igazán jó eredmény. A vasutasok egyébként hazai pályán nehezen győzhetők le (a szezonban a Hajdúságból csak a Kisvárda távozott 3 ponttal), ám viszonylag gyakran hullatnak pontokat. Igaz, e tekintetben javuló tendenciát mutatnak: első három nagyerdei fellépésüket döntetlennel zárták, azóta viszont ötből négyszer nyerni tudtak. A ZTE közben vendégként masszív: csak Kecskeméten, illetve a Fraditól (tehát a tabella első két helyezettje ellen) kapott ki, három döntetlen mellett győzött viszont Mező­kövesden, Kisvárdán és a Bozsik-stadionban.

Ahhoz, hogy újra sikeresek lehessenek a zalaiak, talán a kapu előtti határozottságban és a támadójáték pontosságában kell leginkább előrelépni keddhez képest. A két csapat őszi találkozóját a ZTE itthon 4-2-re nyerte, tavaly pedig háromból kétszer győzött és egyszer döntetlent játszott a DVSC ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában