Utánpótlás

2022.12.16. 08:00

Tizenegy sörgyári érem - Kiváló szereplés az asztaliteniszezők ranglistaversenyén

A Kanizsa Sörgyár SE U17-es és U19-es korosztályú, saját nevelésű leány versenyzői mellett az új szerzemény, a szerb Gvozdenovic Katarina is bizonyított a Celldömölkön megrendezett ezüst ranglistaversenyen.

Benedek Bálint

A dobogó legfelső fokán Gvozdenovic Katarina és Orbán Flóra, az U19-es páros győztese

Forrás: Kanizsa Sörgyár SE

A kanizsai egyesület tagjai mind a négy leány versenyszámot megnyerték, illetve további három második és négy harmadik helyezést is szereztek. 
Az U17-es korosz­tályban párosban Orbán Flóra és Gvozdenovic Katarina biztosan nyert, megszorítani sem tudták őket a riválisaik. Ugyanitt kellemes meglepetésre harmadik lett a kanizsai Muczárt Dorka, Kele Virág kettős. Egyéniben Orbán és Gvozdenovic meg sem állt a döntőig, ahol végül a szerb játékos bizonyult jobbnak. 

Az U19-es korcsoportban az Orbán, Gvozdenovic páros még biztosabban győzött, az ugyancsak sörgyári Deák Regina pedig a celldömölki Kovács Korinnával párban második lett. A dobogó harmadik fokára is kanizsai párosok kerültek: Muczárt Dorka és Kele Virág, illetve Miháczi Alexandra és Szlávecz Annabella. Egyéniben is folytatódott a kanizsai sikersorozat: Orbán megállíthatatlan volt, mögötte Muczárt és Kele végzett. 

– Előzetesen az Orbán–Gvozdenovic párostól vártunk érmet mindkét páros versenyszámban, valamint Katarinától a két egyéniben – értékelt Jakabfi Imre, a Kanizsa Sörgyár SE csapatvezetője. – A lányok alaposan túlteljesítették ezt, és kanizsai viszonylatban minden idők legjobb országos ranglistaverseny-eredményét produkálták. A tizenegy érem mellé még sok értékes 5–8. helyet szerezve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában