A HagymaGym sportolója végig versenyben volt az aranyért

2022.12.13. 18:24

Simán Mihály egyéni csúccsal lett ezüstérmes

Egyéni csúccsal, 535 kilogrammos összteljesítménnyel ezüstérmet szerzett a 2022/2023-as tanév Raw Erőemelő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságán a 83 kilogrammosok súlycsoportjában a HagymaGym versenyzője, Simán Mihály.

Varga Lívia

A december első hétvégéjén a Műegyetemen megrendezett viadalon a HagymaGym fiatal versenyzője guggolásban egyéni csúcsot, 180 kilogrammot ért el, míg fekvenyomásban 132,5 kilogrammot, felhúzásban pedig 222,5 kilogrammot teljesített, ami szintén egyéni legjobbja. Összesített eredménye így 535 kilogramm lett, ami ezüstérmet eredményezett (ez szintén összetett egyéni csúcs). Simán Mihály tavaly már bemutatkozott ezen a versenyen, akkor az előkelő hatodik helyen végzett.

Simán Mihály (balról) ezüstérme kiváló eredmény, mivel a legfiatalabb versenyző volt a súlycsoportjában
Fotós: Hajmási György

– Az idei korosztályos fekvenyomó bajnokság megnyerése után ez volt az év legfontosabb versenye számunkra – értékelt Hajmási György, a HagymaGym edzője. – Misi végig magabiztosan menetelt, és versenyben volt az aranyéremért. Az ezüstérem így is kiváló eredmény, mivel a legfiatalabb versenyző volt a súlycsoportjában.

A versenyt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Erőemelő Szövetség, valamint a BME MAFC Súlyemelő Szakosztálya rendezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában