A helyzet változatlan

2022.12.02. 08:30

Egy győzelem, két vereség a kézilabda NB II-ben

Zalai szempontból a szokott forgatókönyv szerint zajlott a kézilabda NB II legutóbbi fordulója is: a férfigárda győzött, a női csapatok kikaptak a Délnyugati csoportban.

GI, KL

Hári Kristófnak (fehérben) beállóként általában nincs könnyű dolga

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap-archív

Férfiak:

Tungsram SE Nagykanizsa– Mecseknádasd 34-22 (17-11)

Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Gál L., Ludvig.

Tungsram: Szabó M. – Csordás 7, Péter B. 4, Hári 2, Füstös 5, Kovacsics 5/2, Sass 1. Csere: Szólák (kapus), Szabó G. 4, Vadász 5, Balogh P. 1. Edző: Csalló Ádám. A listavezető Tungsram az alsóházhoz tartozó mecseknádasdiak ellen rögtön magához ragadta a kezdeményezést, a két csapat korábbi nagy csatáira ez a meccs nem hasonlított. Állandósult a 6-7 gólos különbség, a második félidő elején gyorsan elérték a közte tízet is a hazaiak. Ezzel el is dőlt a találkozó, miközben a kanizsaiak minden mezőnyjátékosa feliratkozhatott a góllövők közé.

Jók: Csordás, Füstös, Vadász.

Nők:

Hévíz SK–Alba Fehérvár KC U22 30-42 (10-22)

Hévíz, 50 néző. Jv.: Papp, Vandróczki.

Hévíz: Molnár A. – Holczbauer 3, Gergály, Mórácz, Burghardt 5, Pem 2, Duzsik 6. Csere: Zóka-Győri (kapus), Holczer, Pusztai 3, Fekete 3, Pelyva 4, Molnár V. 3, Kertész 1, Bogár, Gerencsér. Edző: Kissné Gliba Adrien.

A vendégek villámgyorsan hatgólos előnyt építettek ki maguknak, mintha a hazaiak az öltözőben maradtak volna. Fordulás után Holczbauer és Burghardt pontos lövésekkel idézte a régi hévízi játékot. Magára talált a hazai csapat is, a hajrában felváltva estek a gólok, s kiegyenlítődött a küzdelem, de ez azt is jelentette, hogy a fürdővárosiak nem tudtak faragni a hátrányukból.

Jók: Duzsik, Pelyva, Burghardt.

Tungsram SE Nagykanizsa– Siófok KC U22 25-35 (13-19)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Rozina, Ujvári.

Tungsram: Dudora – Kovács B. 4, Szmerk, Szmodics D. 3, Krenner 9/4, Andor 2/2, Csivre V. 4. Csere: Tóth V. (kapus), Ács, Kálovics E., Hári, Kovarszki 2, Kovács D. 1, Balogh B. Edző: Baranyai Zsolt.

A középmezőnyhöz tartozó siófoki utánpótlás ellen a zalaiak nem kezdtek rosszul (12. p.: 5-3). Az első játékrész közepétől a vendégek fokozták az iramot és fordítottak, majd növelték előnyüket. Fordulás után már fellángolásaik sem nagyon voltak a hazaiaknak, a Siófok kézben tartotta a találkozót.

Jó: Krenner.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában