A legjobb nyolc közé

2022.12.09. 18:09

Csekély az esély, de megpróbálják a tekések

Szombaton 13 órától Németországban, az SKK Raindorf vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő vissza­vágóján lép pályára a legjobb nyolc közé jutásért a ZTK-FMVas férfi tekecsapata.

Bedő István

Forrás: Pexels

Az első találkozón két hete a zalai csapat hazai pályán 6:2-re kikapott a németektől. Akkor, hazai oldalon több játékost is szinte „agyonnyomott” a teljesítménykényszer, ami görcsösséghez vezetett és persze gyenge teljesítményekhez. A ZTK-ból csak Kakuk Levente és Nemes Attila teljesített a nemzetközi elvárásoknak megfelelően.

Most következik a visszavágó, de reálisan nézve a továbbjutás szinte már eldőlt, mivel a belső szettpontok tekintetében is jól áll a német csapat. Egy viszont biztos, hogy az esélyesség terhe a Raindorf játékosainak vállát nyomja, a zalai csapat játékosai felszabadultan játszhatnak, s ki tudja, hogy ez mekkora energiákat szabadíthat fel bennük. Tekés nyelven szólva a golyó gömbölyű, bármi megtörténhet.

Ami biztos, hogy a ZTK- FMVasnak 7:1-re kell(ene) nyernie a továbbjutáshoz. Nem lesz egyszerű, azonban ha nem is próbálnák meg, akkor esélyük sem maradna, márpedig erről soha nem mondanának le.

Az egerszegi férfi csapat a tekézők Bajnokok Ligájában rutinos szereplőnek számít, hiszen volt már, hogy megnyerte a sorozatot, illetve több döntőt is játszott a legjobbak között.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában