Kung fu

2022.12.05. 19:15

Bajnoki cím és második helyezés: a kanizsai Nagy Zeusz folyamatosan fejlődik

Mosonmagyaróváron rendezték meg a Magyar Tradicio­nális Kung Fu és Wu Shu Szakszövetség magyar bajnokságát, amely egyben döntő is volt a tavaszi és az őszi országos pontszerző bajnokságokat követően – az azokon szerzett pontokkal lehetett helyet kivívni, visszahívást elérni a legutóbbi döntőre.

KL

Nagy Zeusz kezében a páros pillangókard, s ezzel a gyakorlattal is dobogóra állhatott az ob-n

Forrás: ZH

Nagy Zeusz, a Jeet Kune Do/Kali Nagykanizsa SE versenyzője küzdelmi (qingda) és wing chun formagyakorlat kategóriában indult az óvári eseményen. A fegyveres wing chun formagyakorlatban végül második helyezést ért el a stílus jellegzetes, páros pillangókard formagyakorlatával (bart cham dao). 
A küzdelem kategóriában a sportoló pedig magyar bajnoki címet szerzett ifjúsági férfi 60 kg-ban, mi több, aki a bajnokságot bezsebeli, az a válogatottba is bekerülhet.

– Zeusz évről évre fejlődik minden versenyszámban, a mezőny mindig erős, de ennek ellenére a magyar bajnoki cím gyönyörű eredménye a közös munkának, tehát a hétvégi versenyfelkészítés és a rendszeres konzultáció meghozta a gyümölcsét – fogalmazott a kanizsai bajnoki cím apropóján Johanidesz Gábor edző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában