Úszás

2022.12.07. 20:07

Arany és EYOF-szint: Nagy Napsugár remekelt Prágában

Nemzetközi versenyen bizonyíthatott Nagy Napsugár, a Zalaco-ZÚK tehetséges úszója, aki Prágában a magyar korosztályos válogatottban szerepelt.

Kerkai Attila

Nagy Napsugár és a győzelemért járó kupa

Forrás: ZÚK

A magyar korosztályos válogatott szép sikert ért el a Prágában rendezett közép-európai országok ifjúsági úszóversenyén. Tíz ország fiataljai (Csehország, Ausztria, Németország, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Bosznia, Moldova, Magyarország) mérték össze tudásukat és az összesítésben a magyarok lettek a legjobbak.

Nagy Napsugár, a Zalaco-­ZÚK versenyzője is ott volt hazánk válogatottjában, aki egyéni és új korosztályos megyei csúcsokat úszott, és egyéni aranyérmet is szerzett az erős mezőnyben. A 400 és a 800 méteres gyors­úszásban megúszta a jövő évi EYOF-szintidőt: 400-on 4:21,41 idővel remekelt, 800 méteren 8:54,47 idővel az első helyen ért célba (200 méter gyorsúszásban 2:10,72 percet úszott).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában