Három év után: még három év együtt

2022.12.05. 20:00

A Zalaco továbbra is az úszók mellett áll

Hétfőn sajtótájékoztató helyszíne volt az egerszegi sport­uszoda, s nem is lehetett volna ideálisabb helyszínt találni a Zalaco Zrt. és a ­Zalaegerszegi Úszó Klub névhasználói szerződése megújításához.

Kerkai Attila

Balról Belső Gábor, Berta László és Balaicz Zoltán – kezükben tartják az elmúlt három év legfontosabb sikereit megörökítő képes albumot

Fotó: Seres Péter

A fél éve átadott modern létesítmény igazi otthona lett az egerszegi úszóknak, akik az építkezéssel járó átmeneti időszakot sikeresen átvészelték – többek között ez is elhangzott a hétfői sajtótájékoztatón. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elismeréssel szólt úgy a Zalaco Zrt., mint a ZÚK tevékenységéről, s külön kitért rá: a sütőipari cégnek hála jár, amiért segíti az úszóklub munkáját a mostani nehéz időszakban.

Berta László, a Zalaco Zrt. vezérigazgatója kitért rá, hogy a mai világban nehéz stabilan tervezni, ami mindenkinek az életét megnehezíti. Az övékét is, de ahogy fogalmazott, a nehéz időkben a legfontosabb a támogatás, nem szabad erről megfeledkezni.

– A zalai élelmiszeripar utolsó mohikánja lettünk – fogalmazott Berta László, utalva arra, hogy valamennyi, korábbi nagy zalai élelmiszeripari cég mára eltűnt. – Ám éppen ezért kötelességünknek érezzük, hogy segítsük a civil szervezeteket. Látva az úszók sikereit, azt gondolom, hogy jó helyre megy a támogatás. Sokan úgy tartják, az úszást könnyű abbahagyni, viszont nehéz újrakezdeni… Ezt mi is szem előtt tartjuk.

A Zalaco-ZÚK elnöke, Belső Gábor megköszönte a támogatást a Zalacónak és a városnak, kiemelve, hogy az új uszodának köszönhetően hetente ezerhatszáz kisgyerek részesül úszásoktatásban, amit a klub koordinál. Az együttműködés részeként pedig a sütőipari cég dolgozóinak gyermekeit a klub külön úszásoktatásban részesíti. Végezetül Belső Gábor egy képmontázst adott át Berta Lászlónak, ami az elmúlt három év sikereit örökíti meg, hiszen három éve kezdődött a kapcsolatuk. A most aláírt szerződés újabb három esztendőre szól, s remélhetőleg annak lejártakor is előkerül majd egy hasonló fotóalbum – az újabb sikerekről.

Az uszodával kapcsolatban kérdésünkre Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a fenntartással kapcsolatos kormányzati segítség újabb negyedéves meghosszabbításáról zajlanak a tárgyalások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában