Kosárlabda NB1

2022.11.18. 20:35

Pénteken Nyíregyházára utazik a ZTE KK

A háromhetes válogatott szünet leteltével ma (16.30) Nyíregyházán veselkedik neki újra a bajnokságnak a Zalakerámia- ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata.

Varga Andor

A ZTE KK (fehérben Ostojic) legutóbb a Sopront verte meg a bajnokságban

Fotó: Pezzetta Umberto

A tévés mérkőzés előtt (az M4 Sport+ közvetíti) hosszú utazás vár az egerszegiekre, az ellenfél viszont papíron a jelenlegi mezőnyből a legkevesebb problémát okozhatja, hiszen a Nyíregyháza hat forduló után győzelem nélkül utolsó. Ám ha a részleteket nézzük, a zalaiak számára indokolt lehet az óvatosság. Az ellenfél eddig csak kétszer játszott odahaza, és az idegenben (Kecskemét, DEAC, Falco, OSE) simán elvesztett találkozókkal szemben ezeken a Szolnokot (81-87) és a Paksot (69-71) is megszorongatta. Ráadásul Pethő Ákos vezetőedző csapatában légióscsere történt a bajnoki szünetben: DeMarco Dickerson személyében 25 éves, 193 centi magas játékos érkezett, aki tavaly a svéd élvonalban 35 meccsen 14,3 pontot dobott átlagban.

Őt a hírek szerint elsősorban 2-es poszton veszik figyelembe, de irányítóban tehermentesítheti azt a James Perryt is, aki a csapat vesszőfutása ellenére a szövetség honlapja szerint 21,5-es átlaggal vezeti a dobott pontok ranglistáját a bajnokságban. (A legjobb zetés, Liam O’Reilly 14,8-es teljesítménnyel a 17. helyet foglalja el.) Ezek után pedig nézzük, zalai oldalon miként készültek a találkozóra.

– Ahogy terveztük, az elmúlt heteket arra használtuk, hogy még magasabb szintre hozzuk a csapatot – mondta a ZTE KK mestere, Sebastjan Krasovec. – A munkából két fiatal játékosunk, Csuti és Szalay esett ki néhány napra, akik a korosztályos válogatottal készültek. A szünetet hasznosan töltöttük, a most következő nehéz sorozatot pedig egy olyan csapat ellen indítjuk, mely az első győzelem megszerzése érdekében biztosan nagyon motivált lesz. Kemény meccsre számítok, a Nyíregyházának sok minőségi játékosa van, de úgy gondolom, a miénk jobb csapat. Ezt a pályán is igyekszünk majd bebizonyítani. A forduló pénteki eredményei: Szeged–Sopron 80- 82, Kecskemét–Falco 85-95, Szolnok–Paks 88-76.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában