Bravúr kellene már a továbbjutáshoz

2022.11.26. 18:06

Kikapott hazai pályán a ZTK-FMvas csapata a teke BL-ben

Szombaton hazai pályán, Bajnokok Ligája mérkőzésen lépett pályára a ZTK FMVas férfi tekecsapata. Az első kör első találkozóján a házigazdák gyengén teljesítettek, a német csapat gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást.

Kerkai Attila

Kakuk Levente volt az egyik egerszegi játékos, aki megfelelő szintet teljesített

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTK FMVas-SKK Raindorf (német) 2:6 (3645:3758)

Zalaegerszeg. Bajnokok Ligája, férfi mérkőzés, első találkozó.

Eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Fehér Z. 604 – Schmid 617, Kakuk 658 – Weber 628, Járfás Sz. 609 – Svoboda 644, Pintér (Gombos) 570 – Kotal 584, Nemes 662 – Lalinger 659, Farkas Á. (Járfás L.) 542 – Brachtel 626.

A jó képességű német csapat ellen  az elsőkörben csak a remekül dobó Kakuk Levente dobott nemzetközi szinten. A németek két meccspontot szereztek, és faelőnyre is szert tettek. A második sorban is csak egy zalai játékos dobott remekül, méghozzá  Nemes Attila, a másik két párban rendkívül gyengén teljesítettek a házigazdák. A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelt vendégsiker született.

Hazai oldalon több játékos rendkívül görcsösen játszott, ami gyenge teljesítménnyel párosult. A találkozó előtt a hazaiak azt tervezték, hogy jó játékkal, csapat pályacsúccsal sikerül előnyt szerezni a visszavágóra, helyette a németek dobtak pályacsúcsot. A belső szett pontok tekintetében is jól állnak a vendégek (15-9). Elmondható, hogy a továbbjutás gyakorlatilag eldőlt. Óriási bravúrra lenne szűkség, a ZTK FMVas továbbjutásához, aminek csekély a valószínűsége.

Fehér László, a ZTK FMVas edzője: - Sajnos a csapatban többen gyengén teljesítettek. Kakuk és Nemes ütötte meg a nemzetközi szintet, a többiek a teljesítménykényszer alatt összeroppantak. Úgy néz ki,  a továbbjutás eldőlt, a visszavágón igyekszünk tisztességgel helyt állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában