Két meccs vár decemberben a ZTE FC-re

2022.11.25. 20:00

Péntektől újra edzésben a ZTE FC

Furcsa helyzet állt elő a világ labdarúgásában a katari világbajnokság időpontja miatt: a viadal a bajnokságok kellős közepére esik, így a megszokott menetrenden is változtatni kellett. A ZTE FC szakmai stábja is így tett: a csapat két hete játszotta le utolsó őszi bajnoki mérkőzését, az első tavaszi találkozó pedig januárban jön. A játékosok tíznapos szünetet kaptak, de tegnap ismét edzésbe álltak. Dragóner Attila, az egerszegiek sportigazgatója érdeklődésünkre elmondta: decemberben két gyakorlómérkőzésük lesz, aztán jön még egy rövidebb pihenő, valamint az ünnepek, utána azonban már teljes intenzitással edzeni kell, hiszen január 24-én érkezik a Ferencváros.

Kerkai Attila

Christy Manzinga, mögötte az NB I. góllövőlistáját vezető Eduvie Ikoba is készül a folytatásra Fotó: Pezzetta Umberto

Edzésbe állt a ZTE FC labdarúgócsapata, amely két hete játszotta le utolsó őszi mérkőzését az élvonalban. A kék-fehérek most december közepéig „mozgásban” maradnak, hogy aztán egy újabb rövid pihenőt követően már egyenesen a tavaszi rajtra forduljanak rá.

Természetesen mindennek az „oka” a katari világbajnokság, hiszen olyan még nem fordult elő a futballtörténelemben, hogy egy bajnoki szezont szakítson meg a vb. A világ (élvonalbeli) futballja viszont most leállt, alkalmazkodni kell a helyzethez. Dragóner Attilát, a ZTE FC sportigazgatóját kérdeztük a folytatásról, illetve arról, hogy miért ezt a megoldást választották: kétszer is egy rövid pihenőt kapnak a játékosok. 
– Hosszasan terveztük, hogy mi lenne a legjobb megoldás a munkával kapcsolatban – kezdte evvel a sport- igazgató. – Január 24-én már mérkőzés vár ránk, az év végén ott vannak az ünnepek, és eleve egyedi ez a helyzet most a világbajnokság miatt. Mi úgy döntöttünk, hogy adtunk az utolsó mérkőzés után tíz nap szünetet a keretnek, majd újra edzésbe álltunk. Erőnléti munkán és egyéni képzésen van most a hangsúly, december 16-tól újra pihenőt kapnak a fiúk, de a két ünnep között már mindenki egyénileg elkezd edzeni és január harmadikán teljes intenzitással kezdjük a közös munkát. Három hetünk lesz, és következik a Ferencváros elleni elhalasztott találkozónk. 

A válogatottakkal készült játékosok (Mocsi Attila, Szalay Szabolcs, Németh Dániel) kaptak néhány extra szabadságot, hiszen ők nem pihenhettek a bajnokság zárultával. Mint a sportigazgató elmondta, a korábbi sérültek rendbe jöttek, az utolsó találkozón bokasérülést szenvedett Oleksadr Safranov is elkezdheti a munkát a jövő héten, Mim Gergely térdében viszont egy kisebb beavatkozást kell elvégezni, amire decemberben kerül sor. 
A folytatásról, illetve arról, hogy esetleg milyen változások jöhetnek szóba a télen a keretben, Dragóner Attila így nyilatkozott: 
– Nem maradunk mérkőzés nélkül decemberben sem, két zárt kapus meccset is beiktatunk a programba, januárban pedig három edzőmérkőzés vár a csapatra – említette a sportigazgató. – Az átigazolási időszak január közepén kezdődik, addig, azt gondolom, semmiféle konkrétum nem történik. A mostani időszakban csak puhatolózó kérdések vannak avval kapcsolatban, hogy kivel, milyen terveink vannak, de azt gondolom, hogy egyelőre még nincs itt az ideje ezekről beszélni. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában